Friluftsdag och prao presentationer

Notis

Här har vi haft en magiskt fin vecka med alla era barn. Vi har arbetat flitigt i matematiken med bråkform i heltal och i blandad form. Vi har fördjupat oss lite mer i procentform denna vecka. De som inte har hunnit klar sina sidor i matematikboken s. 66-67 har fått det i läxa under sportlovet. Vi har även haft ett litet kunskapstest i teknik (NO) vilket eleverna kämpade oerhört bra med. I engelskan denna vecka har vi arbetat lite extra med både uttal och dialoger i par, vilket eleverna har tyckt varit lite svårt men också roligt och givande.

Torsdagens friluftsdag blev super härlig, alla eleverna kämpade och tog sig igenom alla aktiviteter som hade anordnats på plats. Vi avslutade friluftsdagen med att grilla korv och tillverka eget pinnbröd som vi sedan grillade. Receptet har ni i länken nedan.

Eleverna har även hållit sina egna presentationer. Vi fick se jättefina presentationer från praoplatserna. Dom var super duktiga!

Denna vecka har vi även haft temat alla med, där temat denna vecka skulle vara ”vänlig”. Vi har i början av veckan tillsammans diskuterat i helklass om hur man är vänlig, och vad man kan göra för att vara vänlig mot andra. Vi har även lyft det idag och reflekterat om hur det faktiskt gick, alla fick berätta om något vänligt man har gjort.

Vi vill avsluta med att önska er en riktigt fin helg och ett trevligt sportlov så ses vi åter igen på skolan v.10.

Bästa hälsningar

Cecilia, Britt & Alex

Bildresultat för bild på sportlov

Vecka 10
Måndag:
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska

https://www.mathem.se/recept/pinnbrod?gclid=EAIaIQobChMIws_Dz7XP4AIVB9-yCh3y8gCXEAAYASAAEgJpoPD_BwE