Veckobrev v.3

Under mitten av veckan blev det som sagt klart att åk 7 och 8 kommer ha växelvis fjärrundervisning fram till sportlovet. Har ni inte läst den informationen så finns den i ett blogginlägg nedanför.

Nästa vecka är årskurs 7 tillbaka i skolan med undervisning. De kommer börja med MVP på måndag morgon 08:00.

Det börjar också bli dags för utvecklingssamtal. Dessa kommer genomföras under vecka 5. Även detta finns mer detaljerat i ett blogginlägg längre ned. Kolla gärna hemma hur det går för barnen att fylla i mallen de ska presentera till er vårdnadshavare. Mallen de fått ska presenteras hemma under vecka 4 så det är gjort innan utvecklingssamtalet på Teams tillsammans med mentor.

Ämneskollen v.4 

Idrott och Hälsa 

7A 

Tisdag: Friluftsliv. Vilket betyder att det är viktigt att tänka på att ha med sig kläder efter väder. Ta med kläder för att inte frysa och kanske strumpor som reserv om det skulle bli blött. Vid dåligt väder är vi inomhus.

Onsdag: PowerPass med Jessica och Jesper 08:10 

Fredag: Friluftsliv. Vilket betyder att det är viktigt att tänka på att ha med sig kläder efter väder. Ta med kläder för att inte frysa och kanske strumpor som reserv om det skulle bli blött. Vid dåligt väder är vi inomhus.

7B 

Tisdag: Friluftsliv – Utomhusaktivitet. Klä er varmt med täckbyxor, varm jacka, vantar och mössa. Vid dåligt väder är vi inne. Info kommer på Teams på måndag om vi är inne.

Onsdag: PowerPass med Jessica och Åsa 

Fredag: Friluftsliv – Utomhusaktivitet. Klä er varmt med täckbyxor, varm jacka, vantar och mössa. Vid dåligt väder är vi inne. Info kommer på Teams på torsdag om vi är inne 

Moderna språk  

Spanska 7A + 7B med Daily
Vi ska fortsätta att jobba med kapitlet 3 ” La casa ”-  Hemmet/ Huset . Här arbetar vi med texten ¿Cómo vives? . Du får lära dig att berätta om ditt eget boende och lite om Costa Rica. I vecka 5 kommer vi att göra det skriftliga provet och det muntliga delprovet.

Terese/7BC
Vi arbetar med de viktiga frågeorden och har precis börjat med kapitel 3 La casa som tar upp ord för boende och geografi. Vi lär oss berätta om vårt eget boende, vi tar också upp adjektiv i singular och verb i presens med mera🏠🏢🏝🌳

Musik
Vi startar upp ett nytt arbetsområde vilket betyder att arbetet med musikens påverkan ska vara slutfört. Både uppgiften i Teams som heter Musikens påverkan och uppgiften i iMovie där de har arbetat med att lägga in musik i olika filmscener.

SO
7A och 7C började med sista samhällskunskapsmomentet juridik under fredag v.2, 7B börjar måndag v.3. Momentet är ett kort och pågår till slutet av januari och avslutas med en större resonerande uppgift utifrån det de lärt sig.

Prata gärna med era barn om era egna erfarenheter av rättsväsendet – vi har alla på något sätt en relation till det, och nu när allt är på distans är det bra om de får personliga historier att använda när de lär sig om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.