Veckobrev v.46

Den här veckan har eleverna haft läsvecka och startat varje lektion med 10 minuters läsning. Vi ser det som en lyckad vecka med läsningen. Förhoppningsvis har det bidragit till ett ökat initiativ till läsning och lite mer läsvana.

Kom ihåg att kolla med era barn hur de ligger till i skolan med inlämningar/prov/läxor. Det är inte alltför långt inför deras första terminsbetyg på högstadiet. Veckorna går snabbt nu!

 

Ämneskoll inför vecka 47:

Idrott och Hälsa 

Vi har nu startat upp arbetsområdet Redskap och LekarVi påminner om att det inte är tillåtet med strumpor i sporthallen då risken att halka och skada sig är stor. Ta med inneskor eller strumpor med halkskydd.

7A 

Tisdag: Denna lektion kommer vi gå igenom vad momentet kommer gå ut på och sedan leka leken Four teams battle. Kolla på länken så ni är förberedd inför lektionen.

Onsdag: PowerPass med Daniel 08:10. 

Fredag: Redskapsstationer.

7B 

Tisdag:  

Onsdag: PowerPass med Jessica och Åsa 

Fredag:  

7C   

TisdagAlleman ombord -se filmen https://youtu.be/s1sS8vdgxAk

Torsdag: Redskapsstationer  

FredagPowerpass med Daniel.

Matematik

Vi har denna vecka gått ut med information att eleverna kommer att ha matematik prov onsdag v49 istället då många elever behöver mer tid. Det som kommer på provet då är hela kapitel 3 så se till att ta vara på den extra tid som givits. Vi kommer i nästa vecka arbeta med de sammanfattningar som finns för kapitlet och detta är en förberedelse inför provet.  

Moderna språk

Terese/7BC:  vi fortsätter med att lära oss ord och fraser från skolvärlden: vi kommer gå igenom klockan och ord för olika ämnen mm. Dessutom går vi igenom lite om verb! Vi såg på en kort film om skolan i Spanien och Colombia och konstaterade att det finns vissa skillnader från svenska skolan🤓

Musik

Redovisning av låten de arbetat med i GarageBand.

NO

Vi har under denna vecka läst fakta om atomer, molekyler samt grundämnen vi har även kikat på ämnenas egenskaper. Eleverna har även arbetat med olika ord och begrepp som vi har stött på under arbetets gång.

SO 

Samtliga klasser fortsätter med Samhällskunskap. Planering för hela Samhällskunskapen finns i teams, men har också skickats ut till vårdnadshavares mejl. Vi jobbar just nu med centrala begrepp i statsskick, begreppstest planeras under varje klass sista lektion v. 48. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *