Veckobrev v.45

En veckas höstlov är slut och förhoppningsvis återvände lärare och elever till skolan i måndags med laddade batterier. Påminner ytterligare en gång om Hela höjden läser som sker nästa vecka. Vissa klasser har har varit på skolbiblioteket och lånat skönlitterära böcker att läsa nästa vecka och vissa kanske har en bok hemma. Kom ihåg att ta med den nästa vecka då varje lektion kommer börja med 10 minuters läsning.

 

På måndag börjar eleverna 08:00 då det är MVP! Schemat för MVP-träffarna finns i tidigare blogginlägg om ni vill se en överblick på vilka måndagar det är MVP.

 

Detta händer under lektionerna v.45

 

Idrott och Hälsa 

Vi har nu avslutat träningsdagboken och utvärderingen ska vara inne senast onsdag den 11/11. Nästa  vecka startar vi upp arbetsområdet Lekar och redskap. Pedagogisk planering hittar ni under kanalen idrott och hälsa i Teams. Kom ihåg att ha lämpliga kläder då vi inte kommer ha omklädningsrummen upplåsta (se tidigare inlägg). Antingen så används inomhusskor, strumpor med halkskydd eller barfota.

7A

Utvärderingen av träningsdagboken ska lämnas in på söndag v.45!

Tisdag: Vi kommer starta upp arbetsområdet lekar och redskap. Denna lektion kommer vi gå igenom vad momentet kommer gå ut på och sedan leka leken Four teams battle. Kolla på länken så ni är förberedd inför lektionen.

Onsdag: PowerPass med Daniel 08:10. 

Fredag: Kolla på filmen för leken Hula huts instruktioner.

7B 

Tisdag:  

Onsdag: PowerPass med Jessica och Åsa 

Fredag:  

7C   

Tisdag: HulahutSe flippen inför detta tillfälle:    Hula hut  

Torsdag: Redskapsstationer 

FredagPowerpass med Daniel 

 

Matematik  

I nästa vecka kommer vi att ha prov på delområdet geometri dvs kapitel 3. Viktigt att ni repeterar alla sidorna hemma inför provet samt begreppen vi har gått igenom . Titta gärna på följande klipp som en liten repetition😊 

https://www.youtube.com/watch?v=5THKfT-UWIo 

Moderna språk  

Terese/7BC: Vi har satt igång med nytt kapitel La escuela, Skolan, och lär oss ord och fraser som har med skolan att göra, vi repeterar veckodagar och klockan mm. Ny grammatik blir bland annat bestämd artikel och lite nyttiga fraser med verb inblandade🤓

Musik 

Vi jobbar vidare med låten i GarageBand. I instruktionerna till uppgiften finns länkar till vad som är typiskt för de olika byggstenarna intro, vers, refräng och outro.

NO 

Nästa vecka kommer vi arbeta med kemins grunder. Det kommer vara ett test om farosymboler och laborationsmaterial v.47.

SO 

Samtliga klasser har prov under sin första lektion i veckan. Sedan går vi vidare till nytt block i form av  samhällskunskap. Där kommer vi att jobba med statsskick och politik. Första större examination på detta sker under v. 49. Hjälp gärna era barn med att nöta begrepp då detta är nytt för många. 

Engelska  

Glosor och uttryck. Glosorna är repetition, uttrycken är nya. Lär dig stavning och dess betydelse. Finns på Teams i engelska kanalen.
7a+7b 12 nov  

7c 13 nov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *