Veckobrev v.43

Så var det dags för läsårets första lov, tiden går fort när man har roligt! Vissa kommer spendera en del av tiden på lovskolan mellan måndag och onsdag. Lycka till för er! Tidigare i veckan hade vi läsårets första fokusdag. Efter de fyra arbetspassen avslutades dagen med en samling i respektive klassrum med mentorerna. Där fyllde eleverna i en enkät om hur de upplevde fokusdagen. Här kommer en sammanställning av enkäten;
Efter lovet kommer det bli förändringar för 7A och 7B på No:n. Natasa som haft NO med klasserna tidigare kommer börja arbeta som modersmålslärare. Istället kommer Margareta ha NO tillsammans med 7A och 7B. Klasserna har precis avslutat området med biologi och kommer börja arbeta med kemi efter lovet.
Det kommer även bli förändringar i PowerPassen. Efter höstlovet kommer det ske inne i sporthallen. Framöver kommer fokus på PowerPassen vara att träna förmågan att anpassa rörelser i takt till musik. Några exempel på rörelser som kommer användas kan ni se på länken –> https://youtu.be/OCqOlhavBCg Den pedagogiska planeringen för PowerPassen ser ut som följande;

När vi börjar vara inomhus kommer vi att öppna entrén till sporthallen 10 minuter innan lektionen börjar, så att du i god tid hinner byta om och förbereda dig till lektionen. När lektionen startar kommer entrén inte att vara upplåst. Du får vänta tills det är läge för oss lärare att släppa in dig i Sporthallen om du är sen.
Ta med dina saker in i sporthallen och lägg dem längs väggen.
Det finns skåp om du vill låsa in dina värdesaker. Ta med hänglås.
Skoskydd används inte i sporthallen. Ytterskor tar du av dig. Använd inneskor, turbostrumpor eller var barfota.

Vecka 46 kommer vi ha Hela höjden läser. Detta innebär att varje lektion kommer starta med 10 minuters läsning under hela veckan. Syftet med detta är att öka elevernas läsförmåga. Se till att hitta en bok du tycker är spännande eller intressant inför vecka 46. 

Viktigt inför v.45

Idrott och Hälsa

7A

Tisdag:Vi kommer arbeta med träningsdagboken, de som inte tagit sin sluttid för träningsdagboken kommer göra det. Inlämning av träningsdagboken sker på fredag 6/11. Viktigt att ni kommer med laddade iPads till lektionen så ni har möjlighet att arbeta med utvärderingen. Samling i idrottshallen.

Onsdag: PowerPass med Daniel 08:10.

Fredag: De som inte gjort eller klarat kartpromenaden kommer ha sitt prov/omprov i orientering. Övriga kommer kommer göra aktiviteter inomhus tillsammans med Rimon. Kom ihåg att det inte är okej att ha vanliga strumpor p.g.a halk- och skaderisk. Alternativet är inomhusskor, barfota eller strumpor med halkskydd. Kom ihåg att utvärderingen av träningsdagboken ska lämnas in denna dag! Allt finns bland uppgifter i Teams.

 

7C 

Tisdag:Vi gör sluttestet på träningsloggen och ser om ni klarar det mål ni satte upp för ett varv på skoljoggen (1 km) Därefter går vi till sporthallen och utvärderar var träningslogg. Ta med ipad!

Torsdag:Ev tid att göra klart utvärdering om så behövs. Innelek. Ta med kläder för inneidrott. Strumpor är inte tillåtet i idrottshallen om de inte har halkskydd.

FredagPowerpass med Daniel.

 

Moderna språk 

Spanska 7A +7B med Daily

Läxantillveckan. 45 extraövnigar om tema Mi prima. Veckan 45 kommer vi attbörjaettnyttkapitel ” La escuela ” ( Skolan).

Musik

Vi fortsätter arbeta med era egna låtar i GarageBand. Kolla planeringen som finns bland instruktionerna där det finns en planering om hur långt ni bör ha kommit efter varje vecka. 7B1 kommer börja med sitt arbete i GarageBand v.45. Vi kommer under nästa lektion diskutera hur vi ska göra med gitarrtestet som blivit uppskjutet de senaste veckorna p.g.a olika anledningar. Inget gitarrtest v.45 alltså!

NO

Alla 7:or kommer att ha kemi fr.o.m. vecka 45.

Ha ett härligt lov nu och ladda batterierna så ses vi vecka 45!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *