Veckobrev v.35

Första ämnesveckan går mot sitt slut. Det har varit en intensiv vecka med mycket att hålla koll på för eleverna. Nya rutiner och regler att följa samtidigt som mängder av nya intryck då de hunnit träffa alla sina undervisande lärare i respektive ämne. Det händer saker i den nya lokalerna för varje dag, det har kommit upp tavlor, tv-apparater och snart även klockor. Eftersom eleverna inte fått sina iPads ännu och telefonerna samlas in i samband med första lektionen så har tidsuppfattningen ibland påverkats. Detta löser sig förhoppningsvis idag (fredag 28/8) då eleverna kommer få tillgång till sina iPads. Nu är ämnesundesundervisningen äntligen igång!

V.36 

Idrott och Hälsa 

7A

TisdagGenomgång av arbetsområde Upp med flåsetoch arbetsboken ”Träning och hälsa”. Vi är i hemklassrummet så inget ombyte behövs.

Onsdag: Powerpass med Åsa och Jessica. Samling på skolgården.

Fredag: Uppvärmning samt konditionstest. Planera mål i Teams. Du ska vara ombytt och ha med din iPad till denna lektion. Tänk på att ombyte sker 10 minuter innan idrottslektionen startar!

7B

7C

TisdagGenomgång av arbetsområde Upp med flåset och arbetsboken ”Träning och hälsa”. Vi är i klassrummet så inget ombyte behövs.

TorsdagUppvärmning samt konditionstest. Planera mål i Teams. Du ska vara ombytt och ha med din iPad till denna lektion. Tänk på att ombyte sker 10 minuter innan idrottslektionen startar! 

Fredag: Powerpass med Daniel och Christian. Samling på skolgården.

Matematik

I nästa vecka kommer en kartläggning att göras för alla 7:or i matematik. Vi kommer även att börja arbeta med naturliga tal läromedlet Prio matematikDe avsnitt vi kommer att behandla är siffror och tal 2:1 samt räkna med 10, 100 och 1000, 2:2.  

NO

Vi kommer att i nästa vecka i NO  börja arbeta med blocket biologi samt livets former.   

SO

Fram till höstlovet kommer vi på olika sätt jobba med Geografi, och vi startar med kartografi under terminens första två veckor. 

EN

Arbetsområde This is me i texboken. Läxa nästa vecka: 10 glosor + fem fraser och uttryck från kap 1 

7a förhör tors. 

7b förhör fre. 

7c förhör fre. 

 

Trevlig helg och bra jobbat under veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *