Veckobrev v.20

Hej,

Denna vecka stod busväder på schemat med massor av sol, snö och hagel 😁 ja det har svängt lite i vårt härliga maj väder. Vi trodde även att det skulle bli bättre med att flytta friidrottsdagen från onsdag till torsdag för att undvika snö och hagel men en liten skur av hagel och snö kom ändå på besök😊. Nästa vecka är en kort vecka på skolan eleverna går måndag-onsdag.

Ma: vi har avslutat kapitel 7 och hur det gick på det delmomenten finns nu på ist så in och kika om ni vill se hur det har gått för er 😊 Denna vecka har vi även startat arbetet med volym och kommer att fortsätta arbeta ,ed det ända fram till sommarlovet.

Eng: denna vecka har fokus legat på grammatiken och textskrivande. Vi har arbetat med verb i presens och att man lägger till -s eller se in slutet av ordet.
vi kommer att arbeta vidare med verben i nästa vecka.

So: Arbetet med vasatiden har satt igång och denna vecka har vi pratat om viktiga personer under denna epok samt hur böndernas årshjul under året kunde se ut. Vi gjorde även viktiga jämförelser med dåtidens högtider med nutidens högtider. I nästa vecka har vi ett omprov för de elever som inte har klarat delar av provet och omprovat kommer att behöva göras onsdagen den 20/5 i nästa vecka. Till nästa vecka ska alla ha läst på om Gustav Vasas barndom och ni hittar materialet i onenote.

Idrott: nästa veckas idrott:

Och nu kommer vi till en annan viktig händelse under v.22

 

Vecka: 21

Måndag: idrott

Tisdag: Idrott, studiestöd. 

Onsdag: omprov i Europa i So

Torsdag:Kristi himmelsfärds dag  

Fredag: klämdag alla är lediga


Vi önskar
 alla en super härlig Helg 🌸☀️

Bästa hälsningar

Cecilia, Kristina, Emelie, Camilla & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *