Veckobrev v.18

Hej,

Det blev en lite kortare vecka denna vecka men vi har ändå haft mycket att göra 😊

NO: Idag har vi haft NO- prov i biologi om människokroppen. Många har varit lite nervösa men ändå sett fram emot provet. Vi har haft ett gediget arbetet om kroppen och dess delar vilket även har skapat en nyfikenhet hos våra ungdomar. I nästa vecka kommer vi att påbörja det nya delblocket kemi.

So: eleverna har arbetat vidare med den sista delen i Europa som är den sydligaste delen. Viktigt är att alla länder blir färdiga innan fredag i nästa vecka då dessa presentationer i keynote ska lämnas in, hör gärna med ert/era barn om det finns något kvar att göra eller om man behöver utveckla en text lite mer. Vi tror att kan vara bra att ni stöttar upp☺️ Vi kommer även ha ett prov på onsdag 6 maj nästa vecka. Vi har skickat ut en keynote med frågor inför provet om Europa. Frågorna handlar om det vi har jobbat med. Man behöver alltså inte besvara alla frågor utan det är ett sätt att kolla om man behöver öva extra på något. Vi kommer sen välja ut ungefär 15-20 frågor som kommer på provet som är onsdag 6 maj. Mejla om det är något som känns otydligt.

Ma: vi har denna vecka arbetat med mönster och blockprogrammering vilket är det sista i detta kapitel vi kommer att avsluta med ett litet test på kunskaperna i nästa vecka på fredag.

Eng: vi har arbetat vidare med grammatisk förståelse att skriva substantiv i bestämd form med a, an och the.

Bild: eleverna har i bilden diskuterat propaganda och vad det har för effekt på samhället. Alla fick själva sedan tillverka en affisch med propaganda som budskap.

Idrott: här kommer nästa veckas idrotts lektioner från Jessica. Ni ska titta på följande youtube klipp

Vecka: 19

Måndag: Idrott

Tisdag: Idrott, studiestöd. 

Onsdag: So-prov 

Torsdag: 

Fredag: Ma test


Vi önskar 
er alla en super härlig Valborg 🌸☀️

Bästa hälsningar
Cecilia, Kristina, Emelie, Camilla & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *