Veckobrev v.14

Hej bästa föräldrar och elever,

Fredagsfinalen idag avslutades i inget annat än i temat påskfredag 🐣 och detta i och med vårt stundade påsklov som nu har börjat!

Eleverna har kämpat på i vanlig ordning, även fast vi ordinarie lärare inte varit på plats alla dagar denna vecka heja er🙌🏻. Vi hoppas även att ni som är hemma känner att det fungerar bra och att ni får mycket gjort genom de dagliga inläggen om hemuppgifter. Hör av er ifall det är något så ska vi försöka bistå er med all vår hjälp, lättast är att maila.

Ma: eleverna har påbörjat arbetet i kapitel 7 i matteboken. Vi har denna vecka gått igenom ekvationer och utryck samt problemlösning med dessa räknesätt. Det blev helt enkelt en lite repetition på det som vi faktiskt har jobbat med ganska så nyligen,

So:  vi har jobbat vidare med Centraleuropa, tittat på de länder som hör till samt vad man faktiskt själv vet och känner till om landet/ länderna. Passa på nu under påsklovet att träna på lite namngeografi i Seterra, det kan vara länder,städer, sjöar och floder, berg för detta kommer att komma på provet.
Nedan följer en liten sammanfattning på kapitlet.

NO: vi har vandrat vidare i kroppen till nervsystemet vilket alla tyckte var svårt men ändå rätt intressant. Vi har pratat mycket om våra luktsinnen och vilka dessa är, och detta kopplat till smaktestet som gjordes i förra veckan. Alla har börjat förstå att kroppen är rätt komplext och att det är inte så bara. Men det är så oerhört roligt att se allas engagemang

Viktigt är att vi har skickat ut F-varningarna via post det var vissa som fick dessa av oss lite innan men ni behöver skriva på de nya igen och lämna in dessa. F-varning delas ut då man antingen inte uppnår kunskapskraven eller ligger på gränsen. Det är så oerhört viktigt att vi får in det material vi behöver för det ligger till grund för bedömning få vi inte in materialet eller att man inte presterar under lektionstid så har vi inget bedömningsmaterial att utgå ifrån. Så viktigt att ni hjälper ert/ era barn med att fråga men även kika på bloggen.

Vi vill avsluta detta med att påminna om lovskolan som kommer att äga rum under påsklovet från och med 6 april-8 april, vi bifogar formuläret hörni bloggen ifall man glömt plats och tid. Glöm inte ta med materialet till lovskolan som vi delade ut i torsdags det är en förutsättning så att ni har rätt material att arbeta med.

Vecka: 16

Måndag: Lediga annandag påsk

Tisdag: Idrott, studiestöd. 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: HK grupp 2


Vi önskar 
er alla ett super trevligt påsklov 🐣 

Bästa hälsningar
Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

1 svar på ”Veckobrev v.14

  1. Hej Cecilia
    Matteus kommer inte gå till skolan imorgon då han har gjort klart alla uppgifter
    du skulle skicka någon mejl eller nummer som man kan anmäla om man inte ska gå, kan du skicka det ?
    Tack/Evlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *