Veckobrev v.13

Hej fina ni!

Nu är det inte långt kvar till påsklovet 🐣 det har närmat sig med stormsteg.

Vi alla fick ta del av beskeden tidigare denna vecka att de nationella proven ställs in. Vi i sexan kommer ändå i den mån det går genomföra andra prov då vi anser att det är oerhört viktigt att få visa sina kunskaper och lärande. Men vi återkommer om hur det blir och när i så fall.

Sv: i svenskan har alla arbetat vidare med lag och rätt. Vi har även tittat på en film som handlar om vårt demokratiska land och hur lagar och regler fattas.
Vi kommer i nästa vecka fortsätta arbetet i lag och rätt.

Ma: igår så avslutade vi arbetet i kapitel 6 med ett prov. För er som har varit hemma så gäller följande att ni kommer att få göra provet när ni är tillbaka så förbered er väl😊. Vi kommer i nästa vecka börja med vårt nya arbetsområde  som handlar om ekvationer, mönster och programmering.

NO: Denna vecka har vi utfört ett experiment dvs utmaning-smaktest. Detta uppskattades av många 😍 och det är inte alltid lätt att gissa vad det är man har i munnen när luktsinnet inte riktigt är med. I nästa vecka ledes vi vidare i kroppen och till självaste nervsystemet. Förbered är gärna genom att titta på denna kortfilm om nervsystemet.

So: vi har denna vecka arbetat vidare med Västeuropa. Vi har pratat mycket om vilka länder som finns i Västeuropa, vad huvudstäderna heter och hur landets naturresurser ser ut och mycket annat. Vi vill gärna att ni försöker göra klart era fördjupningar i det land ni väljer i er keynote helst varje vecka så man inte hamnar efter. I nästa vecka kommer vi att arbeta vidare med Centraleuropa. Försök redan nu ta reda på vilka länder som finns i Centraleuropa och vilket land det är du vill fördjupa dig inom.

Idrott:: inför idrotten nästa vecka så vill Jessica vill att ni tittar på följande:

 

Vecka: 13

Måndag: Idrott

Tisdag: Idrott, studiestöd. 

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: HK


Vi önskar 
er alla en superfin helg

Bästa hälsningar
  Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *