Veckobrev v.8

Hej fina ni,

Som eleverna har längtat till sportlovet och nu är vi här ☺️. Det märks att alla är trötta och behöver ta en välförtjänt vila efter alla prov och inlämningar.

Viktigt information: den elever som ska gå på lovskolan under sportlovet kommer att vara där följande dagar 24/2, 25/2, 26/2 och tiderna är mellan 9:00-11:45

Vi i åk 6 har fått i uppdrag att delta i en workshop den 4/3 då man vill få med ett barnrättsperspektivet för den nya skolan (högstadiet). Eleverna kommer att få ta del av de idéer som finns men också vara delaktiga i processen och utformningen av matsalen och utegården genom olika laborationer. Det känns oerhört spännande och roligt att vi i åk 6 för möjligheten att delta men också chansen och möjligheten att vara med att påverka vår egna skolmiljö ☺️.

Tanken är att presentera de idéer som nu finns för barnen(åk

 

SO: vi har denna vecka avslutat arbetet inom religion. Vi fick i tisdags se alla expertgrupper redovisa sin religion och det var oerhört roligt att följa varje grupps fördjupning 😍oj så duktiga alla var på att presentera även fast det var nervöst 😉. I onsdags hade vi ett stort religionsprov där alla våra kunskaper sattes på prov 🙌🏻. De elever som har varit borta pga sjukdom kommer att göra provet v.10 på onsdag så viktigt att träna massor inför provet så att man känner sig säker!

Ma:  Vi har avslutat kapitlet med ekvationer och denna vecka gick vi igenom själva provet men även vad man fått för betyg på provet och varför man fått just detta betyg, vilket blev väldigt tydligt för alla. vi kommer att idag publicera omdömet på IST där ni föräldrar kan se vad just ert barn har för omdöme i kapitel 5.

Eng: denna vecka har vi arbetat mycket med läsförståelse men också gjort en kartläggning på eleverna, för att veta hur man ligger till. Det är jätte viktigt att ni föräldrar hjälper ert/era barn komma ihåg att träna inför glosorna, idag var det många som inte hade tränat inför glosförhöret. Vi har även skickat med extra material till de elever som vill träna lite mer på engelska under sportlovet 😊

Idrott: här kommer information om idrotten för v10

Vecka: 9

Måndag: Sportlov, lovskola 

Tisdag: Sportlov, lovskola

Onsdag: Sportlov, lovskola

Torsdag: Sportlov

Fredag: Sportlov

Vecka: 10

Måndag: Idrott

Tisdag: Idrott, Religionsprov 

Onsdag: Workshop heldag 

Torsdag: 

Fredag: 


Vi önskar 
er alla en superfint Sportlov ⛷ 

Bästa hälsningar
Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *