Veckobrev v.5

Hej,

Vilken vecka det har varit, vi har hunnit med alltifrån att åka skridskor till att ha utvecklingssamtal och prao riktigt bra jobbat 🙌🏻👏🏻

Tack till er alla som kunde närvara på samtalen, det har varit oerhört roligt att få träffa er föräldrar denna vecka på samtalsdagarna☺️ Men det har också varit roligt att se hur eleverna har tagit ansvar för sina egna samtal heja er!

Vi vill påminna att i nästa vecka så kommer vi att ha nationella proven i svenska, måndag den 3/2 och onsdag den 5/2.  

SO: vi har jobbat vidare med vår tredje religion som är islam, vi har pratat om allt ifrån ramadan, till hur en moske ser ut, till alla de likheter och skillnader som finns mellan de tre religionerna vi har gått igenom. Eleverna hade övningsuppgifter att göra under både förra veckan och denna vecka dessa uppgifter kommer vi kunna göra klart gemensamt i helklass i nästa vecka.
Nedan kan ni se en kort film om islam som en kort repetition.

Ma: Vi har nu fördjupat oss ytterligare inom ekvationer. Denna vecka har vi jobbat med ekvationer med flera räknesätt vilket har varit både nytt och svårt för eleverna, men vi kommer att i nästa vecka arbeta vidare med ekvationer med flera räknesätt.

Bild: vår nya bildlärare Sandra har en liten hälsning och det är att ni ska ta med en bild på något som ni tycker är fin och dessa bilder kommer vi att skriva för att sedan arbeta vidare med i olika gråskalor.

NO: alla har fått i uppgift att förbereda sig genom att läsa texten skelett, leder och muskler. Det är oerhört viktigt att man kommer förberedd till lektionen på torsdag så att vi snabbt kan ha en genomgång av texten och om de ord och begrepp som vi behöver prata om. Vi kommer att sedan arbeta vidare med lite olika uppgifter.

Eng: vi har i veckan arbetat vidare med texten om Elvis Presley. Vi kommer att ha glosorna på torsdag och vi kommer att försöka ladda upp dessa på bloggen på måndag, dock har alla redan fotograferat glosorna så det är bara att sätta igång och träna ☺️. Vi kommer även att ha n engelsk läxa varje vecka och det kan vara allt ifrån att träna på grammatik eller att skriva texter, till att läsa olika texter. Viktigt är att ni föräldrar tittar i elevspel så att man gör de uppdrag som tilldelats i hemläxa varje vecka. 

Idrott: vi kommer att på tisdagen åka och simma och därför kommer det att bli en lite kortare dag. Vill man sluta och åka direkt hem från Midgårdsbadet så behöver ni informera Cecilia.

Vi vill påminna att lapparna som vi delat ut för lovskolan behöver vara inlämnade senast på fredag i nästa vecka så att vi hinner planera förmedla eleverna som skall närvara då.

Vecka: 6

Måndag: Nationella proven i svenska med Kristina och Cecilia 

Tisdag: Simning på Midgårdsbadet, studiestöd

Onsdag: Nationella proven i svenska med Kristina och cecilia 

Torsdag: glosförhör 

Fredag: inlämning av blankett för lovskola

Vi önskar er alla en superfin helg 🌸

Bästa hälsningar

Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *