Veckobrev v. 4

Hej,

Tisdagen den 28/1 så ska vi till pinbackshallen för att åka skridskor eleverna får ta med sig något varmt att dricka som varm choklad eller te annars vatten eller Festis, det går även bra att ta med sig en smörgås, frukt eller bulle. 

Den 30/1 och 31/1 har vi samtalsdagar och prao nedan finner ni vilka tider ni har med ert/era barn. Vi kommer även att placera ut de elever som inte har praoplats på skolan.

NO: vi har påbörjat resan om kroppen. Denna vecka introducerades kapitlet om ” Du och din kropp” vi har tillsammans läst och gått igenom vad celler är, hur en celldelning går till, livets trappa, människans medellivslängd, vi har även pratat om varför kroppen behöver energi och rörelse. Varje vecka kommer alla att få förbereda sig med att läsa ett avsnitt inför kommande lektion i NO. Texten kommer att finnas i OneNote under elevens namn, och under fliken människan. Det är bra att påminna ert/era barn om denna läxa då den är stående varje vecka. Dock blir det en förändring nu v.5 då vi har samtalsdagar.

Eng: vi har denna vecka arbetat i elevspel med verb, och lite blandade övningar. Vi har även arbetat med olika texter inför de nationella proven. Denna vecka har eleverna fått i läxa att skriva en text om en berömd person på engelska, läxan ska lämnas in på onsdag i nästa vecka. Vi kommer även att ha glosor i nästa vecka grupp 1 har det på torsdagen och grupp 2 på fredagen.

Bild: i onsdags fick eleverna diskutera vad konst är och om konst kan vara fint eller fult? Eller ligger det i betraktarens ögon? Det skapade jätte härliga diskussioner. Eleverna fick även skissa på olika sätt ex, utan att lyfta pennan, många tyckte att det var svårt men blev oerhört överraskande över resultatet. Vissa av bilderna skissades även utan att man skulle titta ner. Alla var så duktiga 💕

 

Vecka: 5

Måndag: idrott teori med Cissi i klassrummet.

Tisdag: skridskoåkning

Onsdag: 

Torsdag: Elevledda utvecklingssamtal, eleverna slutar tidigare

Fredag: Elevledda utvecklingssamtal, eleverna slutar tidigare 

Bästa hälsningar

Cecilia, Kristina, Emelie, & May🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *