Veckobrev v.3

Hej,

Det känns oerhört roligt att vara igång med terminens andra vecka ☺️.

Eng: vi har påbörjat ett nytt kapitel i engelskan ”Rich and famous” alla har även fått arbeta med olika hörövningar samt skriftliga uppgifter som läsförståelseövningar för att bli mer förberedd och säkra inför de kommande nationella proven. Vi kommer även varje vecka lägga in ett avsnitt från grammatikbolaget som ni kan titta på hemma och denna vecka handlar det om politeness. Vi kommer även att lägga in olika uppgifter på elevspel som eleverna denna vecka handlar det om blandade övningar med substantiv (nouns).

https://urplay.se/program/213834-the-grammar-company-politeness?cmpid=del%3Acl%3A20200116%3Aurplay

Ma: vi har börjat arbeta med kapitel 5 som handlar om ekvationer. Vi har gått igenom olika begrepp och löst lite olika tal med ekvationer. Nedan Finner ni tal med enkla ekvationeslösningar.

So: vi har nu gått vidare från kristendomen och påbörjat arbetet inom judendomen. Vi började med att föra en diskussion om vad man tänker på men även känner till när man hör ordet judendom, vi har även pratat om synagogan men också hur man kan se att det är en synagoga.

Idrott: här kommer information men även en film som ni ska ha titta på inför nästa veckas idrott

Slöjd: Här kommer ett litet meddelande från Maria vår textillärare:

”I veckan har vi bland annat pratat om återbruk på textilslöjden och kommer under de kommande veckorna att informera oss om plast och dess påverkan på miljön. Ett sätt att minska på användandet av plast är att ta med sig en shoppingpåse av textil när man går och handlar. Eleverna har därför fått i uppdrag att kolla hemma om det ligger gardiner eller andra tygbitar som ej används mer. Av dessa vill vi nämligen sy shoppingpåsar! Vi kommer att sy påsar i olika storlekar, både med ytter-och innerfoder så vi kommer att behöva en hel del. Så snälla kolla om ni har något därhemma som ni gärna vill bli av med. Meningen är att vi ska sy något nytt av något gammalt. Vi lovar att uppdatera er med bilder om hur arbetet går 😊 
Tack på förhand hälsar Maria och textilslöjdsgruppen”

Vi vill även i detta veckobrev ta upp att det är många elever som har med sig tuggummi till skolan, vi har tydliga regler på skolan att man inte får ha med sig tuggummi. Det vore bra om ni kunde prata hemm om varför vi har dessa regler på skolan och hur viktigt det är att dessa följs.

I torsdags tackade hela klassen av Alexander 🍀 det var en ett tårfyllt och jobbigt avsked för många av eleverna 💕 Vi vill tacka Alexander för den här tiden på skolan men också för det underbara arbete som han har gjort med alla elever på skolan. Lycka till med studierna 🌸

Vecka: 4

Måndag: idrott 

Tisdag: idrott

Onsdag: elevråd

Torsdag: 

Fredag: hemkunskap grupp 2

Vi önskar er alla en superfin helg! Bästa hälsningar

Cecilia, Kristina, Emelie, May & Alex🍀

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *