Veckobrev v.50 🎄

Hej,

Det känns verkligen som om den här terminen bara flög iväg och vipps så är det jullov nästa vecka. Det har varit en händelserik termin och vi alla som jobbar i åk 6 är så oerhört glada att vi fått vara med och se hur alla våra elever utvecklats och kämpat igenom denna termin 💕 ett stort heja till er! Idag hade vi Lucia firande på skolan och alla elever var så duktig ❤️.

Eng: vi har påbörjat arbetet i ett nytt kapitel som heter ” Food and festivals”. Det kommer att finnas en länk nedan som vi tidigare har hänvisat till och som är bra att man alltid går till om man vill repetera texten vi gått igenom eller öva på glosor eller ordförståelse.

https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/book/index/28

Ma: vi har fortsatt vårt arbete i kapitel 4 om sannolikhet och kombinatorik. Nedan får ni en liten miniläxa om hur många olika kombinationer man kan para ihop kläderna i. Vi går igenom detta i nästa vecka 😊

No: Vi har denna vecka pratat om Isaac Newton och några av hans upptäckter jag har även bifogat lite mer fakta nedan som ni kan läsa om. Vi har även experimenterat inom fysiken vi har arbetat med dragningskraft alla har fått ställa hypoteser innan experimentet för att sedan testa och se vad som faktiskt skulle hända när man utförde sitt experimentet här kunde många dra olika slutsatser men också jämföra likheter och skillnader kring varandras slutsater.

So:  vi har påbörjat ett stort grupparbete som handlat om de fem världsreligionerna. Alla elever har delats in i fem olika grupper där man har forskat om den religion man blivit tilldelad, och oj så duktiga alla har varit 😍. Detta arbete kommer att sträcka sig fram till slutet av januari där vi kommer att avsluta med ett prov på de fem världsreligionerna.

Idrott: här kommer lite information om nästa veckas idrott från Jessica:

Vi vill passa på att önska er en super fin helg och en superfin tredje advent 💕🎄

Vecka: 51

Måndag: idrott 

Tisdag: idrott, jul pyssel 

Onsdag: gemensam julstädning 

Torsdag: julavslutning för alla elever, vi samlas som vanligt 8.10 i klassrummet och går upp till idrottshallen för att avsluta gemensamt f-6 kl. 8.45. Efter polynäsen och julkram slutar eleverna, ca 9.30-10.00.

Fredag: Jullov

Vi önskar er alla en superfin helg! ❄️

Bästa hälsningar

Cecilia, May & Alex🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *