Veckobrev v.42

Hej! Den här veckan har vi påbörjat kapitlet bråk i matematiken. Vi har lagt upp ett klipp med genomgång om bråk igår som vi vill att alla ska titta på för att gå igenom det grundläggande kunskaperna. Sen vill vi även att man repeterar lite samband, även detta finns i flödet här på bloggen.

Igår blev det tyvärr ingen NO då vi tyckte att klassen behövde ha diskussioner om hur man är en bra vän då det har varit ganska hårt klimat mellan elever i klassen. Vi vill gärna att ni lyfter detta hemma och pratar mycket om just mobbing och utsatthet. Denna vecka har vi röstat fram veckans vän och detta var kopplat till gårdagens diskussioner. Det var eleverna själva som fick nominera en klasskamrat med motivering sen fick de som fick flest nomineringar (tre elever) uppmärksammas lite extra idag. Heja er 🌟

I svenska har vi börjat läsa Monsterskolan. Eleverna fick först bara veta titeln och därefter hade vi intressanta reflektioner om hur de trodde bokens omslag såg ut men också om vad boken kommer att handla om. Berätta för era föräldrar om hur och vad de första sidorna har fångat er 🤩

 

Information från Jessica om idrotten nästa vecka:

 

Vecka 43:

Måndag: Idrott, matteuppdrag 2 arbetsblad

Tisdag: Idrott. Studiestöd (efter idrotten) Svenskauppdrag (på teams)

Onsdag:   

Torsdag: 

Fredag: Hemkunskap grupp 2. Glosförhör. Alla med final – halloween 🎃

 

Vecka 44: Höstlov 🍂

 

Vi önskar er alla en superfin helg 💞

Bästa hälsningar

Cecilia, Camilla & Alex

2 svar på ”Veckobrev v.42

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *