Diskussioner kring mobbing och utsatthet..

Hej,

Vi skriver till er föräldrar för att vi vill att ni för en diskussion kring mobbing och utsatthet i skolan. Idag lyfte vi det i klassen för att det har funnits behov av det. Och vi har även informerat alla om att vi har Noll tolerans mot mobbing. Alla fick sitta och reflektera samt skriva ner minst tio meningar om ”Hur man är en bra vän”.  Sen gick vi laget runt och alla fick läsa upp det som man hade skrivit. Vi fick jätte mycket bra och kloka svar, vilket vi visste att vi skulle få. Vi pratade även om att man kanske vet hur man ska svara på frågan men att handlingen kan vara betydligt mycket svårare. Här gäller det att verkligen försöka tänka till innan, men även sätta sig in i den andres skor.

Vi har alla tillsammans i klassen kommit överens om att vi ALLA ska jobba hårt med detta och att ingen ska få känna sig utsatt eller mobbad. Nedan så ser ni klassens mindmap allt som vi tillsammans har skrivit ned, dvs i hur man är en bra vän. Prata gärna hemma om betydelsen av de olika orden och meningarna.

Vi önskar er alla en fin kväll 🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *