Veckobrev v.40

Hej! Den här veckan har vi påbörjat förberedelserna inför nationella proven i svenska, engelska och matematiken genom öva på gamla muntliga prov. Vi vill börja i god tid så att vi hinner öva så mycket det går 🌟

I måndags sprang F-6 skoljoggen och alla kämpade på fantastiskt bra, heja!

I onsdags var fältarbetarna på besök för att prata med barnen om näthat, nätmobbning, hur man är en bra vän och var man kan vända sig till om man mår dåligt. Eleverna visade stort engagemang i diskussioner och lyfte många viktiga tankar. Berätta för era föräldrar om vad ni tyckte var det viktigaste för just dig den lektionen.

Vi önskar även att ni hemma pratar om attityder och språket då vi pedagoger som undervisar klassen upplevt en extra tuff vecka. Det har varit tråkig attityd mot varandra och vuxna men även tråkig inställning till skolarbeten samt lågt engagemang. Vi startade terminen på topp men denna vecka har det varit kämpigt, vi måste hitta tillbaka till glädjen och peppen för skolarbeten!

Vi vill återigen påminna om man har ett par extra hörlurar hemma som man kan ta med och ha på skolan vore det suveränt för att ha som extra hjälpmedel i undervisningen. Självklart kan vi hjälpa till att märka upp med namn.

 

På tisdagar är det studiestöd, flera av eleverna bestämde ju tillsammans med vårdnadshavare och oss lärare att de ska gå på studiestödet på tisdagar. Vill man får man såklart även gå dit för att få hjälp med tex sina uppdrag.

 

Information från Jessica om idrotten:

Kartans färger: https://m.youtube.com/watch?v=e4GS0dSDN4g
Kartans tecken: https://m.youtube.com/watch?v=fv8y–MiDbY

 

Vecka 41:

Måndag: Idrott

Tisdag: Svenskauppdrag (finns på teams). Idrott. Arbetsbladet MA inlämning. Studiestöd (efter idrotten)

Onsdag:

Torsdag: 

Fredag: Hemkunskap grupp 2. Alla med final – rosa 💗

 

Vi önskar er alla en superfin helg 💞

Bästa hälsningar

Cecilia, Camilla & Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *