Veckobrev v.39

Hej fina ni 🍀

Vi fick oss en riktig kortvecka denna vecka då vi hade två studiedagar inplanerade denna vecka ☺️.
I NO:n började alla att konstruera sina fordon, vi blev så imponerade av hur fantastiskt duktiga alla var på att släppa loss fantasin och inte begränsa sig själva 😍😍🤩. Det var ingen som ville sluta bygga☺️. I nästa vecka ska alla utmanas, då ska vi testa våra fordon på rampen och se vilket av fordonen som rullar längst. Nedan finner ni även ett filmklipp på våra flitiga elever i arbete 🤩🤩🤩
I matematiken har vi påbörjat kapitel 2 som handlar om geometri. Vi har börjat att diskutera skala och hur skala kan se ut vid en förstoring respektive en förminskning. Eleverna har fått hem en läxa i Teams vilket är vårt nya verktyg som vi kommer att arbeta i det gäller även hemläxor. Ni kan gå in på appen och se de läxor som vi lägger för ert/ era barn. Matteläxan ska vara inne den 1 oktober. 
I engelskan har vi denna vecka arbetat med grammatik, substantiv i singular och plural. här kommer även lite viktig information från John som är spansklärare för en del elever i klassen:

Hej! För spanskans del gäller det att kontinuerligt gå in på planeringen för att se vad vi arbetar med och vad vi ska arbeta med framöver samt när vi har tester och annat. Det enklaste för att hitta planeringen är att gå in på www.johndroguett.com/planering och där klicka på ’Planering: Steningehöjdens skola” och sedan välja respektive spanskgrupp. Kontakt med mig sker enklast genom att du skriver ett meddelande till mig längst ner på startsidan på www.johndroguett.com under ’Kontakt’. Med vänlig hälsning, John

På måndag nästa vecka kommer vi att ha skoljoggen efter lunch. Eleverna ska komma till skolan ombytta och klara i träningskläder🏃🏻‍♂️🏃🏼‍♀️ efter skoljoggen så slutar alla, ca 13:15. Det kan vara bra att ha med sig en vattenflaska. Nedan följer även lite information för nästa veckas idrott:
Vi kommer även att ha besök av fältarbetarna i nästa vecka. Dom kommer för att informera alla elever om hur dom jobbar men också prata om hur man är en bra vän, om rökning, droger, näthat osv. Det kan vara bra att prata lite om detta hemma tillsammans och om man vill fundera ut frågor man vill ställa/diskutera.

Vi vill även påminna om Föräldrasamrådet som äger rum den 1 oktober. Viktigt att ni mailar Jill som är föräldrarepresentant i klassen på om det är något ni vill förmedla:jill.vinberg@gmail.com

vi lärare kommer gån utbildning den 1/10  alla eleverna behöver sluta lite tidigare den dagen.

Vecka: 40
Måndag: Idrott utomhus, sv-uppdrag
Tisdag: Skoljoggen, lärare utbildning eleverna slutar tidigare ca 13:45,ma-läxa ska lämnas in.
Onsdag: fältarbetarna kommer på besök
Torsdag:
Fredag: alla med djur tema. Hemkunskap grupp 1

Vi önskar er alla en superfin helg 💞

Bästa hälsningar

Cecilia, Camilla & Alex

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *