Veckobrev v. 37

Alltså vilken vecka😍!! Alla blev så oerhört glada och stolta att vi ska få vara med i Lilla Aktuellt, alla stod och hoppade och dansade när Jessica meddelade oss detta (vi lärare gjorde desamma)🥳🥳. Jag har delat ut en blankett som ni vårdnadshavare behöver fylla i så att ert/ era barn kan delta i tv. Jag behöver få in denna blankett senast på måndag.

Här nedan följer även vad Jessica vill att ni ska göra inför nästa veckas idrott:

N

Vi har fortsatt vårt hårda arbete i matematiken. Och på onsdag nästa vecka kommer vi att ha vårt första matte prov inom arbetsområdet i de fyra räknesätten. Stötta gärna upp hemma inför kommande prov. Vi har sagt att det är bra att ta hem matte boken och börja träna på det man tycker är svårt.

I No:n så har vi fokuserat på våra odlade marker i Sverige och bondgårdens betydelse. Vi har pratat om varför det är så viktigt med våra odlingar, de fyra sädesslagen och hur ekologiska gårdar jobbar. Vi har även pratat om varför man besprutar odlingar och hur det påverkar vår miljö. I nästa vecka kommer vi att börja arbeta med vår NTA-låda som berör området Teknik och Fysik dvs rörelse och konstruktion.

I engelskan har vi fortsatt vårt arbete med kapitlet som handlar om Holidays. Alla har nu fått sina första glosor och vi kommer att ha vårt första glosförhör på onsdag eftermiddag.

I SO har vi fortsatt vårt arbete med Samhällskunskap. Vi har sett klipp, diskuterat, läst och gjort uppgifter om politik. Mycket tid har i början av veckan har gått till att förbereda inför samtalen.

På tisdag nästa vecka kommer vi att ha skolfotografering mellan 10:30-11:30. Nedan finns en bifogad bild med mer information gällande fotografering.

På tisdag börjar även studiestödet klockan 14:15 i åk 4 klassrum. Ni som kommit överens på samtalet att gå på studiestödet behöver gå då eftersom det är viktigt att komma in i rutinen att gå på det. Eftersom skoldagen blir längre kan det vara bra att ta med en smörgås eller frukt.

I och med att vi är en digital skola och individanpassar uppgifter så är det viktigt att ha egna hörlurar. Vi har några att låna ut men inte till vardera elev. Därför vore det toppen om man har ett par extra hemma som man kan ta med och ha i skolan. Självklart hjälper vi till att märka upp dom.⭐️⭐️⭐️

 

Vecka: 38
Måndag: Idrott utomhus, Utvecklings samtal grupp 2 alla elever slutar 12:00
Tisdag: Fotografering 10:30-11:30, Lilla aktuellt
Onsdag: Ma-prov, engelska glosor
Torsdag:
Fredag: Hemkunskap grupp 1

Vi önskar er alla en superfin helg 💞

Bästa hälsningar

Camilla & Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.