Sol, schack och studiero

Veckan som gått har dominerats av härlig sol, mycket schackspel eftersom det är dags för skolturnering den 5 juni samt varierande studiero. Barnen arbetar på mycket bra och de har utvecklats så mycket sedan terminsstarten men nu börjar vår- och skoltröttheten sätta sina spår. Tillsammans får vi hjälpa barnen att hålla motivationen uppe och dämpa tröttheten de få veckor som är kvar. God sömn, bra mat och mycket rörelse istället för skärm är några tips! Ett annat tips är att spela schack med era barn. De är otroligt bra och engagerade schackspelare. Det finns även ett schacksällskap i Valsta för dem som vill spela mera: http://schackklubbdelectus.blogspot.com/

Förutom schack så har vi även arbetat vidare med biologin och näringskedjan. Vi har haft matteprov och barnen har fått tillbaka sina prov om Medeltiden som de har tagit hem för påskrift av er vårdnadshavare. Proven ska sedan lämnas in till oss lärare senast på onsdag. På SO arbetar vi med valet till EU-parlamentet som är söndagen den 26 maj. Barnen får lära sig mer om EU och varför det är så viktigt att rösta till detta val. Diskutera gärna detta med era barn. Här finns bra grundinformation. 

Nästa vecka är det dags för naturskola, mera schack och att arbeta klart i de olika ämnena innan terminen är slut.

Naturskolan
Nu på måndag den 20/5 kommer hela klassen att ha Naturskola och vara borta hela dagen. Vi vill påminna om att vi kommer att vistas ute hela dagen så se till att packa kläder efter väder. Eleverna får lunch på plats men det går även bra att ta med sig lite dricka och fika. Det är bra om eleverna har med egna bestick, tallrik och sittunderlägg (kan göras själv av tidning och plastpåse). Detta blir sista besöket hos Naturskolan för eleverna. Dagarna med Naturskolan har varit mycket lärorika och roliga. Vi hoppas att dessa dagar har inspirerat eleverna  och hela familjen att vara ute i naturen!

Här finns mer info om dagen. 

Vecka 21 – Alla med: Att lyssna
Måndag: Naturskolan
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag:
Torsdag: Idrott utomhus
Fredag: Glosförhör, Hattfredag (fredagsfinal)

Vecka 22 – Alla med: Att sammarbeta
Måndag:
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag: Friluftsdag med friidrott, Blommig onsdag (onsdagsfinal)
Torsdag: Lov, Kristi himmelsfärd
Fredag: Lov, Klämdag, fritids öppet

Soliga hälsningar,
Britt, Cissi och Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *