Härlig vecka och välförtjänt påsklov

Vilken fin vecka vi har haft med studiero och intensivt arbete.

I matematik har vi börjat på kapitel 9 som tar upp beräkningar med 10, 100 och 1000 i division och multiplikation samt prioriteringar och avrundningar. I kemin har vi lärt oss mer om magnetism och gjort experiment vilket engagerade alla elever. Fråga gärna era barn när magnetism används i vår vardag.

På engelskan har vi övat på guidade turer i London och inom historian gjorde vi klart vårt temarbete ”Min medeltid”. Varje elev är nu expert på ett av följande ämnen: Brott och straff, trälar eller pesten. De har letat fakta på nätet, samtalat i expertgrupper, gjort en affisch och slutligen suttit i grupper om tre där de har samtalat om sitt expertämne. Detta blev lite extra engagerande då de fick spela in sitt samtal. Nu har vi satt upp affischerna i korridoren som en liten utställning. Här är några av affischerna:

temaarbete medeltiden

temaarbete medeltiden

Veckan avslutades med påskpyssel.

Vecka 17 – Alla med: att prata om känslor
Måndag: Påsklov
Tisdag: Idrott
Onsdag: Vaccination HPV flickorna i klassen
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör, Rosa fredag (fredagsfinal)

Vecka 18 – Alla med: att kritiskt granska
Måndag:
Tisdag: Idrott
Onsdag: Lovdag
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör, Crazy hair day (fredagsfinal)

Informationsbrev från kommunen: 

Enkät

Nu startar Sigtuna kommuns brukarundersökning 2019. Ta er tiden att svara på enkäten så att vi får veta vad ni tycker och vad ni anser att vi ska förbättra på skolan. Era svar och elevernas svar ger oss värdefull information på hur vi ska arbeta vidare med skolans utveckling! Titta extra efter dessa utskick från kommunen.

Kommunikation kommun, skola och föräldrar

Denna vecka har vi också med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Länk till brevet: http://www.anpdm.com/public/Editor4PreviewPublic.anp/Show/41405E46764142584B71424759?ns=444A594573404A5A4576474351467449465943

Nu önskar vi er alla en avslappnande, solig
och GLAD PÅSK!!!

Britt, Cissi och Alex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *