Att ta eget ansvar och göra sitt bästa

Att ta eget ansvar har varit veckans tema på ”Alla med” i skolan. Vi har pratat ganska mycket om vad det innebär att ta eget ansvar. Inte bara vad gäller sitt lärande utan också hur man tar eget ansvar för att skapa studiero i klassrummet, vara en bra vän på rasterna och skapa en god stämning i klassen. Prata med era barn om detta hemma också. Era barn är fantastiska individer som har så mycket kunskap, kreativitet och tankar. Men ibland kommer all denna energi ut på ett tokigt sätt och då är det lätt att skylla på någon annan eller situationen. Tillsammans bygger vi (skolan, lärare, elever, vårdnadshavare) en trygg, glad och engagerad klass. En av byggstenarna är att vi alla hjälps åt att ta eget ansvar.

Veckan som gått
I tisdags var vi och simmade vilket barnen uppskattade mycket. De simtränade, gjorde ett cirkelpass samt fick möjligheten att hoppa från trampolinerna i Sigtuna badhus. Detta var mycket roligt och jag gissar att flera har kommit hem och berättat att de vill tillbaka till badhuset med er för att öva på att hoppa.

Era barn har även gjort ett försök i kemin i ett arbete med pH-skalan för att se hur ett ämne kan vara basiskt eller surt. Fråga dem gärna mer om detta och om deras hypotes.

Vi har avslutat den första delen av Medeltiden och i nästa vecka påbörjar vi den andra där vi kommer att prata om digerdöden (pesten), livet i staden, Sverige i världen och en hel del annat intressant.

Vecka 13
Måndag: Musikläxa med förhör grupp 2: Lyssna in sig på olika musikgenrer.
Tisdag: Naturskola Kemi.
Onsdag:
Torsdag: Idrott. Matteprov. Samling i idrottshallen för utdelning av Apple utmärkelse.
Fredag: Glosförhör engelska

Vecka 14
Måndag:
Tisdag: Musikläxa med förhör grupp 1: Lyssna in sig på olika musikgenrer.
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: Glosförhör engelska

Nästa vecka: 

Tisdagens Naturskola handlar om Kemi. Vi åker med buss och har en heldag där. Barnen behöver inte ha med något extra. De kan dock ha något varmare kläder så att de klarar en dag ute. Vid dåligt väder sker undervisningen inomhus.

Meddelande från skolledningen:
Hej alla!

Nu på torsdag 28/3 tar vi emot en utmärkelse från Apple för att vi blivit en ADS-skola, Apple distinguished school. Det innebär att vi på ett innovativt sätt arbetar med våra iPad dagligdags på vår skola. Vi använder våra teknikberikade miljöer för att hjälpa eleverna att uppnå kunskapsmålen i Lgr 11.

Vi är naturligtvis otroligt stolta eftersom vi är en av fyra skolor i hela Sverige som får denna utmärkelse 🍀

Apple kommer och delar ut ett diplom och vi samlar hela skolan i idrottshallen efter lunch för att fira detta ⭐️🍏

Vi önskar er alla en lugn och skön helg. Vi ser fram emot ännu en lärorik och rolig vecka med era barn!

Britt, Cissi och Alex 🍀

1 svar på ”Att ta eget ansvar och göra sitt bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *