Veckobrev v. 48

Hej!

Så var vi inne i december. Tiden går så fort nu.

Idag öppnade vi första luckan i vår Snäll-kalender från Friends. Fösta uppdraget var att hälsa och säga Hej! till personer vi möter. Vi kommer att göra många bra saker innan avslutningen.

Information kommer härom veckans lärande.

I matematiken har vi fortsatt att öva på att räkna algoritmer (uppställning) i addition i matematiken.

I dag var näst sista besöket av Kulturskolan. På måndag kommer de och då har vi en sista repetition innan vi ska spela upp teater samt dans & sång för våra faddrar i åk 1.

På SO:n har eleverna gjort egna vykort om sitt landskap. De sitter uppe på glasdörren utanför klassrummet. Titta gärna på dem! Nästa vecka blir det redovisning om landskapen för klasskamraterna. Eleverna har fått Sveriges landskap i läxa till fredag 8/12. Tips: lär dig fem landskap per dag och repetera de andra. Eleverna har fått Sverigekartor med- och utan landskapens namn för att ha när de övar hemma. Eleverna kan också öva via dessa sidor:

https://online.seterra.com/sv/vgp/3008

Och

https://www.elevspel.se/amnen/geografi/6707-sveriges-landskap.html

I måndags delade vi klassen på idrottslektionen för att skapa en lugn idrottslektion samt att eleverna fick möjlighet att få prova på/ ha massage med Åsa J i klassrummet. Nästa vecka på måndag byter vi grupp så att den andra gruppen får ha massage respektive idrott. I klassen arbetar vi mer med värdegrunden just nu och hur vi vill ha det i klassrummet samt hur vi kan respektera varandra. Vi arbetar med att hålla fokus på sin egen uppgift på sin plats. Prata gärna hemma om att man måste börja med sig själv för att bidra till arbetsro i klassrummet och andra lektionssalar.

Nästa vecka
Måndag: idrott för B-gruppen, A-gruppen massage i klassrummet
Tisdag:
Onsdag: Idrott för A-gruppen
Torsdag: Idrott för B-gruppen
Fredag: Nobellunch, Vi kollar av läxan om Sveriges landskap

Gå in och läs Cecilias månadsbrev och annan bra och ntressant information på rektorsbloggen

Månadsinfo på Höjden

Trevlig helg och trevlig första advent!

Hälsningar

Bea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *