Veckoinformation v. 38

Hej!

Denna vecka har vi gjort de sista förberedelserna inför utvecklingssamtalen. Eleverna genomförde samtalen på en fantastiskt bra sätt! J Så tack till alla elever och föräldrar för bra samtal! Nu är vi laddade att arbeta framåt och utveckla olika förmågor och kunskaper! Hejja alla toppenbra 4:or!

I går på idrottslektionen var det många som inte var ombytta pga att de inte hade idrottskläder med sig. Det var nästan 1/3 av eleverna som inte var ombytta. Vi har pratat med eleverna om detta men vi vore tacksamma om ni också kunde prata med era barn om att de måste ha idrottskläder och byta om samt att se till att de har dem med sig.

På svenskan har vi fortsatt arbetet med ordklasser och kommer så också att göra nästa vecka. Nästa vecka kommer eleverna arbeta med adjektiv och hur de kompareras. Utifrån arbetet med adjektiven kommer vi komma in på personbeskrivningar. Personbeskrivningar kommer sedan i i vårt skrivprojekt Huset.

I matematiken nästa vecka kommer vi fortsätta arbetsområdet om positionssystemet.

I SO:n kommer eleverna att få arbeta med kartkunskap och få studera Sverigekartan. T ex Hur ser den ut? Vad finns på kartan? Vad betyder de olika sakerna på kartan? Vad är väderstreck? m.m.

I NO:n kommer eleverna göra sina första uppdrag inom Kretsar kring el. Det är så spännande med vår stora blå låda i klassrummet.

Jag är ledig fredag 22 sep – Alexander är då i klassen.

Nästa vecka (v. 39):
Måndag: Idrott – Kom ihåg idrottskläder, Bea ledig _ Gölin är i klassen
Tisdag: Bea ledig – Gölin är i klassen
Onsdag: Bea ledig – Gölin är i klassen
Torsdag: Studiedag, eleverna lediga
Fredag: Studiedag, eleverna lediga

v. 40
Måndag: Idrott
Tisdag: Utflykt till Käppala
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag:
Studiebesök 3/10
Vi vore väldigt glada och tacksamma om några föräldrar har möjlighet att följa med på vår utflykt till Käppala den 3/10. Hör av er till mig!
Jag är bortrest och kommer att kolla av mailen måndag morgon 2/10. Ännu har ingen förälder hört av sig.
Vi samlas på skolgården kl. 07.50. Därefter startar vi vår resa mot Käppala. Vi beräknar att vi är tillbaka till skolan ca 14.00. Eleverna får baugette, frukt och festis från skolan. De som vill får ha med sig egen matsäck. Inget godis och läsk däremot får man ta med en bulle eller en kaka. Alla elever ska ha med sig en ladda iPad.

Hälsningar
Bea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.