Veckobrev v. 36

Hej!

Den här veckan har vi startat upp nya arbetsområden i SO och NO. I SO handlar det om Sverige; dess olika natur, varför vi bor där vi bor, landskap och sjöar/vatten, kartkunskap. Pedagogiska planering för det arbetsområdet läggs upp på bloggen under nästa vecka.
I NO arbetar vi med NTA- lådan Kretsar kring el. När vi pratade om vad vi kan om el och vad vi vill lära oss om el kunde vi konstatera att vi har mycket el omkring oss och att många saker behöver el för att kunna fungera. Men var kommer all el ifrån, vem uppfann el och varför uppfanns el? Dessa frågor tar vi med oss i det fortsatta arbetet. Pedagogiska planeringen kring området ser du här nedan.

I svenskan har eleverna vi arbetat med att skriva i berättelseform och eleverna har visat sin förmåga att skriva berättelser både på iPad och för hand. Utifrån dem tittar vi på vad vi behöver arbeta mer med.

I matematiken har arbetet fortsatt med att räkna med tal inom Positionssystemet och egyptiska talsystemet. Eleverna har fått göra vissa uppgifter för att jag vill kolla av deras kunskaper i matematik inför upprättandet av deras nya IUP-mål. Vi har gjort Kahoot (app där jag skapat en frågesports omgång) med frågor kring Positionssystemet. Idag avslutade vi mattelektionen med kluringar i form av Vilket tal ska bort?. Fyra tal skrivs på tavlan och ett tal ska bort. Välj vilket och förklara varför.  Eleverna var väldigt kreativa och hade många förslag med bra förklaringar.


Håll koll på bloggen så kommer eleverna att lägga upp kluringar till er föräldrar och syskon. Detta är en rolig aktivitet att göra med era barn!

Idag hade vi gemensam storsamling hela skolan där några elever från vardera klass fick berätta om något klassen gjort i arbetet med värdegrunden. Josefine, Salar, Hilda, Majja, Elis, Christopher representerade årskurs 4 på ett väldigt fint sätt! Bra jobbat till er!

 

Nästa vecka:
Måndag: idrott ute
Tisdag: ingen slöjd och musik
Onsdag: ingen engelska
Torsdag: Skoljoggen kl. 12.15-13.15, därefter slutar eleverna. Se separat information från idrottsläraren Helena.
Fredag:

 

Trevlig helg!

Hälsningar
Bea
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *