Veckobrev v.13

Hej!

Idag har vi invigt Höjdens bibliotek och det känns kanon att vara igång! Nu hoppas vi att alla elever kan få till flera mysiga lässtunder under kommande vecka! 🌟 På tisdag går vi dit och lånar våra första bok!

Från och med vecka 14 börjar vi på Höjden med utomhusidrott. Det betyder att alla behöver tänka på kläder efter väder! 

Den här veckan har vi haft besök av de nya eleverna och den nya pedagog som börjar hos oss på torsdag nästa vecka. Ett väldigt positivt besök och nu är vi ivriga att få hit våra nya vänner! 🙂

Vi i klass 3 river av det ena nationella matteprovet efter det andra. Barnen är lite nervösa, men de blir alltid så glada när de ser att proven inte är så svåra. Nästa vecka gör vi de sista delarna. Är man sjuk får man göra sitt missade prov efter påsklovet.

Den här veckan har klassen gjort färdigt sina ordklassvärldar i Minecraft. I sin ordklassvärld har varje barn byggt tre hus, substantivhuset, verbhuset och adjektivhuset. I substantivhuset har de satt ut minst 10 skyltar på substantiv t.ex kök, lampa, dörr, trappa…. I verbhuset har de satt ut minst 10 skyltar med verb som passar in i de olika rummen. T.ex i köket kan man skriva koka, steka, äta… I adjektivhuset finns alltså minst 10 skyltar med adjektiv från huset. T.ex röd, lång, brant… Titta gärna in i ditt barns ordklassvärld! 🙂 Nästa vecka ska barnen få besöka varandras världar.

Idag var fyra av våra faddrar (åk 6) in till oss och berättade om några nyheter från veckan. Det var utrikesnyheter och sportnyheter. Nästa vecka får vi en ny nyhetsuppdatering, roligt och spännande tycker vi!

På måndag är jag på utbildning. Åsa och Gölin tar hand om klassen!

Den här veckan fick vi lära känna veckans stjärna, Elisa, ännu bättre. Hon avslöjade bl.a att hon är en riktig gurktjuv hemma…! Nästa vecka är det Hawi som är veckans stjärna.

Malin önskar att alla barnen går in under fliken ”engelska” här på bloggen och läser ett meddelande från henne.

Nästa vecka är det Noas sista dag hos oss!:-( Vi önskar honom stort lycka till i den nya skolan! Vi kommer verkligen att sakna dig! <3

v.14:

måndag: Ida på utbildning, idrott ute

tisdag: Läsuppdraget (kap 23) och Nomp-uppdraget tillbaka

onsdag: Inga nya uppdrag!

torsdag: idrott ute

fredag:

 

v.15 PÅSKLOV

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *