Veckobrev v.11

Hej!

Nu är äntligen våren här! Tänk vad man blir på bra humör av lite sol!:-)

Den här veckan har mycket tid gått åt till de nationella proven som vi har gjort i halvklass. Klassen har gjort ett muntligt prov i grupp samt två läsförståelseprov. I det första läsförståelseprovet skulle barnen läsa en berättande text. Efteråt skulle de svara på frågor om texten. Till en fråga fanns fyra olika svarsalternativ och det gällde för barnen att kryssa i det rätta alternativet. För att få godkänt på delprovet behövdes 13 av 18 rätt. Det andra läsförståelseprovet var upplagt likadant, men nu var det istället en faktatext om trafik som skulle läsas. Barnen kommer att visa er alla delproven när vi är färdiga. 🙂 Heja treorna!!

Nästa vecka väntar högläsningsprov och två skrivprov. Givetvis skriver barnen sina texter på iPaden som de är vana vid. Vid provtillfällena stänger vi av rättstavning, bokstavsljud och talsyntes.

Vi har även hunnit med att sammanfatta bronsåldern med hjälp av programmeringsappen ”Scratch jr”. Så fort filmen är färdig lägger jag den här på bloggen under barnets namn. Kommentera gärna så blir barnen glada! 🙂 Snart dags att ta itu med järnåldern alltså!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tt7_g9jBVR4]

I minecraft har barnen repeterat ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. Hör efter och låt barnen visa er hur vi har gjort!

Bra jobbat veckans stjärna Miranda! Nästa vecka är Hilda vår stjärna!

På måndag nästa vecka (20/3) är jag på utbildning. Alexander och Åsa tar hand om klassen!

Nu på tisdag 21/3 är det studiedag. Fritids har öppet för anmälda.

Här kan ni läsa senaste månadsinfo från Cecilia.

v.12:

måndag: Ida borta

tisdag: STUDIEDAG

onsdag: Läsuppdraget och Nompuppdraget tillbaka. Nya uppdrag delas ut.

torsdag: idrott

fredag: sista teaterlektionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *