Veckobrev v.8

Hej!

Nu har vi arbetat färdigt med stenåldern och efter lovet ska vi bekanta oss med nästa tidsepok, bronsåldern! Av stenåldersuppgiften som byggdes i Minecraft har det nu blivit filmer. Så fort barnens filmer är färdiga lägger jag ut dem här på bloggen under barnens namn, håll utkik. 🙂

Varje dag har vi två pausaktiviter på schemat. Nu på fredagseftermiddagen pausade vi med en ny aktivitet ”amöban”. Fråga ditt barn hur den aktiviteten gick till!

I veckan har vi repeterat inför nationella proven. Barnen har skrivit en faktatext, löst textuppgifter, räknat med uppställningar (addition och subtraktion) och idag repeterade vi begreppen area och omkrets.

Som en avslutning för att visa att man kan skilja på area och omkrets så fick barnen en liten uppgift i Minecraft:

Så här kunde en elevlösning se ut:

Den här veckan var Elis veckans stjärna. Han avslutade sina uppdrag med att spela upp sin favoritlåt ”Smooth criminal” med Michael Jackson. Bra jobbat hela veckan Elis! Efter lovet har turen kommit till Amanda.

På alla hjärtans dag fick barnen skriva tre positiva saker om alla i klassen. Av dessa positiva egenskaper har jag nu gjort en varsin tavla som alla barnen fick med sig hem. Ingen tavla är den andra lik.

v.10:

måndag: idrott

tisdag:

onsdag: nytt Nompuppdrag och läsuppdrag hem

torsdag: idrott

fredag:

Ha nu ett riktigt trevligt lov!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *