Veckobrev v.48

Hej igen!

Tänk vad tiden går fort, nu är det redan december och första advent har redan varit. Med december månad kommer flera härliga traditioner så som Nobel, Lucia och julpyssel. Skolans gemensamma pysseldag sker tisdagen den 20/12. Till dess önskar vi få in toarullar. Mer information om dagen kommer.

Eleverna har denna vecka färdigställt sina uppfinningsförslag som de arbetat med i sina faddergrupper. Idag fredag har eleverna fått rösta bland de bidrag som Nobelkommittén noggrant valt ut. Vinnaren kommer att presenteras på skolans Nobeldag, fredag 9/12.

Som ni sett och säkert även märkt och hört så har vi startat en Decemberutmaning som innefattar läsning. Påminn varandra om vikten av att läsa, all form av läsning är bra. Gör läsningen till ett dagligt inslag och passa på och koppla av och njut. Låg- och mellanstadiet har lite olika dokument för hur läsningen ska dokumenteras. Klass 3 har ett ”decemberbingo”. När man har utfört ett uppdrag kryssar man för den rutan. Har man lyckats få minst ett kryss är man med i en presentutlottning i januari. Lycka till!

december

Igår öppnade vi första luckan i vår julkalender. Julkalendern kan barnen även följa här på klassbloggen på sidan ”Årets julkalender”.

julkalender

Den här veckan har vi fått lära känna veckans stjärna Wilma lite mer. Det var verkligen spännande! 🙂 Nästa vecka är det Selinas tur. Börja redan nu att fundera ut någonting positivt att säga om Selina på fredag. Här hittar du några hjälpord:

img_0113

Veckans förmåga var ”att kunna avgöra källors användbarhet och trovärdighet”. För att öva på denna förmåga har vi kastat oss ut på nätet för att söka fakta från olika källor. Först arbetade hela klassen tillsammans. Vi arbetade då med Mammuten. Vad visste vi redan? Vad önsjkade vi veta? Vad lärde vi oss? Senare under veckan arbetade klassen i par och fick ett husdjur per grupp att göra samma uppgift med.

marsvin

För andra gången där här terminen kammade vi hem ”Hallpokalen”. Detta innebär att vår hall var den hall som det var mest ordning och reda i! Heja alla duktiga 3:or!!

pokal

På fredag nästa vecka (9/12) är det återigen dags för Höjdens Nobeldag. Det blir prisutdelning och Nobellunch. Om man vill kan man klä upp sig lite extra den dagen! 🙂

Här hittar du månadsinformation från Cecilia!

På tisdag nästa vecka är jag på utbildning. Åsa, Alexander och Ronja finns på plats på skolan. Det känns tryggt och bra! 🙂

 

v.49:

måndag: idrott inne

tisdag: läsuppdraget (kap 1o) tillbaka, matteuppdraget klart (nomp), Ida utbildning

onsdag: nytt läsuppdrag (kap 11) och matteuppdrag (nomp) med hem

torsdag: idrott inne

fredag: Höjdens Nobeldag

 

trevlig-helg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *