Veckobrev v.46

Hej!

Oj, vad den här veckan har gått fort! Betydligt tråkigare väder än förra veckan, men samma härliga flit i klassrummet!

Vi har övat på 7:ans multiplikationstabell den här veckan. Barnen kan arbeta vidare hemma med hjälp av sin iPad. Här på bloggen hittar dem multiplikationssången och var de kan traggla i appen ”Nomp”. Andra bra appar som de kan öva vidare på just multiplikation är ”Zcooly raketen”, ”Squeebles” och ”Multiplikation”.

Igår hade vi en teknikdag med Naturskolan. Det var som vanligt ett trevligt och bra äventyr. Nu återstår bara en träff med Naturskolan för den här gången. Det blir i december när Naturskolan kommer till vårt klassrum och har en avslutande lektion. Sedan får klassen vänta till åk 5 då det återigen är dags att få vara med på Naturskolans äventyr.

Idag på bildlektionen tittade vi närmare på en konstnär, Frida Kahlo. Frida ritade ofta självporträtt och klassen fick härma efter ett av dessa självporträtt.

frida

frida-2

Glöm inte att göra matteuppdraget i appen ”Nomp” till på tisdag.På onsdag kommer det ett nytt! När uppdraget är slutfört ska barnen även gå in i appen ”Showbie” under fliken ”Uppdrag i Nomp” och utvärdera uppdraget. På så sätt kan jag variera uppgifter och mängden uppgifter till varje enskilt barn. 🙂

Den här veckan var Anton veckans stjärna. Barnen är verkligen duktiga att berätta om sina uppdrag för varandra. 🙂 Nästa vecka är det Liams tur.

 

v.47:

måndag: idrott inne

tisdag: läsuppdraget (kap 9) tillbaka, matteuppdraget klart (nomp)

onsdag: nytt läsuppdrag (kap 10) och matteuppdrag (nomp) med hem

torsdag: idrott inne

fredag:

trevlig-helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *