Veckobrev v.41

Hej!

Veckan som gått har präglats av pepp i olika former och det har varit intressanta diskussioner i alla klassrum, titta gärna på bloggen för att se de övningar vi gjort o läsa kommentarer vi skrivit in.

Vår skola är en av två i kommunen som fått äran att delta i STL – skriva sig till lärande som i mångt och mycket handlar om återkoppling mellan eleverna. Mer information finns på rektorsbloggen som ni kan ta del av.

Under nästa vecka kommer de elever som gått här sedan start byta iPads och med det kommer även ett nytt kontrakt som alla, även ni som redan fått en ny iPad, behöver skriva under pga. att kommunen uppdaterat kontraktet. Vi önskar att ni noga läser igenom detta med era barn så att ni alla är uppdaterade på de regler som gäller vid hanterandet av våra digitala verktyg med tillbehör.

Vi kommer även att skicka hem laddare för att arbetet ska flyta på i klassrummen, vid skada eller förlust ska ni kontakta läraren och de trasiga ska återlämnas till skolan.

ta-hand-om-paddan

Klass 3:

I måndags hade vi en härlig höstpromenad tillsammans med Naturskolan. Vi hittade flera hösttecken så som vackra löv på marken, jakttorn och svampar! Vi gjorde också en eld med hjälp av grankvistar. Alla barnen fick tillverka sin egna grillpinne.

img_5395 img_5397 img_5399 img_5403

I går hade hela skolan en mysdag, Giraffdagen! Tillsammans med våra faddrar tog vi en promenad och lekte ”Pepparkakskull” och ”Baklängeskurragömma”. Vi hann även med att ”Hitta vilse”. Till lunch blev det återigen korvgrillning. Mycket korv och mycket promenerande den här veckan! 🙂

img_5428 img_5429 img_5430

På eftermiddagen tittade vi på film tillsammans med våra faddrar.

Nästa vecka är det dags att dra igång veckans stjärna igen! Först ut är Noa.Här är årets uppdrag:

img_0964

På fredag nästa vecka kommer klassen att ”snällbomba” veckans stjärna Noa. Detta innebär att alla i klassen har nästa vecka på sig att komma på något som de tycker är bra med Noa. Skriv ner det du kommer på i t.ex. appen skolstil. På fredag kommer vi alla att berätta detta för Noa som en avslutning på hans stjärnvecka! 🙂

Glöm inte att läsa igenom och skriva på det nya iPad-kontraktet som ligger i barnens skolväskor idag!

Idrotten kommer att vara ute ända fram till höstlovet (v.44).

v.42:

måndag: idrott ute

tisdag: matteuppdrag (nomp) och läsuppdrag (kap 6) utfört

onsdag: nytt läsuppdrag (kap 7) och matteuppdrag (nomp)

torsdag: idrott ute

fredag:

Veckans stjärna: Noa

Veckans förmåga: Att kunna formulera egna meningar

trevlig-helg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *