Veckobrev v.33

Veckobrev v.33

Hej!

Nu är vi äntligen iväg! Läsåret 2016/2017 har startat och det är så härligt att se skolgården sjuda av liv och rörelse.

I sommarläxa fick åk 1-6 i uppdrag att ta med sig en bit trä. Klassrummet är nu fyllt av allt från vedträ till glasspinnar 🙂 Nu har vi ”avslöjat” vad träbiten ska användas till och det är att varje elev i åk 1-6 (förskoleklassen kommer att göra en gemensam naturväv) ska få tillverka en egen spikväv. Under kommande vecka kommer det arbetet att sätta igång.

väv

Som ni ser på bilden så krävs det en större träbit än en liten pinne. Om ni har ett vedträ eller en annan träbit som är tillräckligt stor för att kunna göra en väv av så får ni gärna ta med den redan på måndag. Har du fler så tar vi tacksamt emot det! Vi blir även glad över överblivet garn, mattrasor, plastband; ja allt som man kan väva av! Vi har självklart material på skolan men ibland kan det vara roligt att använda något eget. Vävarna kommer vi sedan att placera i vår fina matsal.

På tisdag 23/8 är det dags för fotografering, både gruppbild och enskild bild. Påminner igenom om höstterminens föräldramöte på onsdag 24/8 kl. 18-20. På rektorsbloggen kan du läsa mer om innehållet.

Vi kommer att ha våra elevledda utvecklingssamtal under veckorna 36 (F-3) och 37 (4-6). Mer information kring detta kommer på föräldramötet. Även idrotten har kommit igång i veckan, läs Åsas information på Heja höjden.

Klass 3:

Vi i klass 3 kommer att åka till Kulturskolan på fredag 26/8. Då ska vi få träffa författaren Elin Lindell.

På torsdag 25/8 kommer ett filmteam från skolverket och filmar i vårt klassrum. På måndag får eleverna med sig hem två medgivandeblanketter. Den ena gäller till författarbesöket och den andra gäller för skolverkets film. Lämna blanketterna påskrivna till skolan så snart som möjligt.

I veckan har eleverna bl.a. gjort samarbetsövningar på idrotten. Det gick väldigt bra! 🙂

idrott

IMG_5222 IMG_5226 IMG_5227 IMG_5228

Mycket information så här i början…, vi ses på föräldramötet på onsdag! Varmt välkomna!

v.34:

måndag: idrott

tisdag: skolfoto

onsdag: föräldramöte 18-20 (start i matsalen)

torsdag: idrott, filminspelning

fredag: författarbesök

 

Ha en trevlig helg önskar personalen på Höjden

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *