Veckobrev v.19

Hej!

 måndag (16/5) bär det av till Naturskolan igen! Det blir sista gången för den här terminen. Då ska vi få vara med om en forntidsdag, spännande! En buss hämtar oss vid skolan på morgonen och kör tillbaka oss när dagen är slut. Vi får lunch på Naturskolan. Man får gärna ta med en stor flaska med vatten, frukt och fika.

I veckan planterade vi mossa i en burk med grus och jord. Vi repeterade vad en växt behöver för att leva. Hör efter med ditt barn vad växter behöver! 🙂

IMG_4864 IMG_4866

Idag har barnen solrosen med sig hem. Plantera gärna om den nu i en större kruka. Fortsätt att ta hand om växten hemma. Lite då och då kommer barnen få i uppgift att fotografera solrosen.

Glöm inte att lämna in alla laddare! De ska bytas ut. Senast på måndag behöver vi ha dem här!

I matten har vi arbetat med bråk. Vi har jämfört olika bråk med varandra och övat på att skriva tal i bråkform. Vill man öva mer på bråk så kan man använda appen ”Nomp”. Välj kapitel 3A. Välj övningen Bråktal (välj rätt figur) och Bråktal (täljaren som figur).

På skolavslutningen (torsdag 9/6 kl 17.30) ska klassen sjunga Sven-Ingvars ”Sommar och sol”. Jag har lagt låten här på bloggen på sidan ”engelska”, längst ner efter alla engelska sånger. Öva gärna hemma, verserna var lite svåra!

Måndagen den 23/5 är det friidrottsdag. Då kommer vi att vara på Midgårdsvallen hela dagen. Vi börjar dagen i skolan och kommer tillbaka innan dagen är slut.

Nu på tisdag är det Höjdareftermiddag 15-17! Varmt välkomna! För lla barn är eftermiddagen obligatorisk. Dessa två timmar kompenseras med en extra sommarlovsdag, fredagen den 10/6!

PicCollage inbjudan

Nu är webbstjärnans tävling avgjord. Vi var ju ett av de 100 bästa bidragen. Vi tävlade i kategorin klassblogg. Vi fick inte guld, silver eller brons tyvärr, men juryn meddelade att i år var det många bra bidrag med och de hade haft svårt att plocka fram tre nomineringar. Därför hade juryn gjort tre utnämningar, tre bloggar som de ändå ville lyfta fram….. och då var ”Tvåorna på höjden” av av dem tre!!

 

v.20:

måndag: NATURSKOLAN vatten, frukt och fika

tisdag: Höjdareftermiddag 15-17

onsdag: läsläxan färdig (appen stjärnsvenska)

torsdag: ny läsläxa, idrott

fredag:

trevlig helg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *