Veckobrev v.13

Hej!

Nu på måndag är det dags för klassen att återigen besöka Naturskolan. Den här gången ska vi få vara med om en Vårvandring! Skolan tar med korvar att grilla och bröd. Barnen behöver ha med sig något att dricka (Naturskolan rekommenderar en stor flaska med vatten). Självklart får de gärna ta med en eller flera frukter som vanligt. Bättra på lunchen med en smörgås om ni vill! Se till att ha med bra kläder för att vi kommer att vara utomhus hela dagen oavsett väder! 🙂

Flera barn i klassen har som mål att bli säkrare på klockan. En del på den analoga och andra på den digitala. Här på bloggen på sidan ”Räkna med oss” hittar man en guide i appen ”Nomp” för klockan. Där kan man se i vilket kapitel man ska gå in för att öva olika klockmoment. Jag har pratat med barnen om att det är bra att gå in på bloggen ibland hemma och öva just på olika mattemoment. Vi har ingen matteläxa, men på ”Räkna med oss”-sidan ska det alltid finnas övningsförslag att arbeta med hemma. Ibland tipsar jag även i veckobreven vad man kan arbeta vidare med hemma.

Den här veckan har klassen haft som mål att bli säkrare på textuppgifter i matematiken. Hela veckan har vi övat på detta. Vi har tagit hjälp av fingerfemman:

IMG_4766

Klassen har löst uppgifter tillsammans och idag fick de prova att lösa 2 uppgifter helt på egen hand, vilket naturligtvis blir svårare när man inte har någon att diskutera med…. Några ville visa er där hemma hur det gick. Titta in i appen ”showbie”, välj veckoplanering.

Den här veckan har alla skrivit färdigt kapitel 2 till berättelsen ”Trollkarlen”. Nästa vecka påbörjar vi alltså det tredje.

IMG_4767

Idag var det återigen dags för mattespelet (varje onsdag och fredag)där vi övar färdighetsträning. Men när barnen vände på sitt papper såg det ut så här idag…………..

IMG_4765

April, april….. 🙂

Glöm inte ta med ett avklippt mjölkpaket nästa vecka så att alla kan plantera ett frö!

Månadsinfo finns nu på Rektorsbloggen!

 v.14:

måndag: Vårvandring på Naturskolan

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 22)

torsdag: ny läsläxa, idrott

fredag:

 

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *