Veckobrev vecka 11

Hej!

Tänk, nu har det blivit dags för lov igen!

I tisdags var vi iväg till Kulturum och barnen uppträdde med sin cowboysång. Texten har de skrivit tillsammans med sin musiklärare Hanna. Det var lite nervöst att uppträda inför publik tyckte många, men det gick strålande väl uppe på scenen! I publiken satt barn från andra skolor. Alla åk 2:or. En del bjöd på sång, andra på dans. En grupp spelade fiol för oss. Vi fick en mysig eftermiddag tillsammans. Mycket välordnat av Kulturskolan!

IMG_4728

I matteboken i veckan arbetade vi med tal som 6 + 8 =  . De flesta hade bra strategier för att räkna ut dessa additionstal. Vi övade vidare på subtraktion med tal som 16 – 8 =  . Nu blev det betydligt svårare tyckte de flesta. Vill man öva vidare hemma under lovet så kan man använda appen ”Nomp”.

  • Nomp 2A Subtraktion (Upp till 20 med övergång)

Nu finns första kapitlet i berättelsen ”Trollkarlen” publicerade här på bloggen under varje barns namn. Flera föräldrar har redan varit inne och kommenterat! Heja er, barnen blir så glada för era glada tillrop! 🙂

På fredagseftermiddagen hann klassen påskpyssla. Eftersom det var vår lärarstudent Marias sista dag så bjöd hon barnen på fika. Vi tackar Maria för de här veckorna och önskar henne lycka till i framtiden!!

Måndagen den 4/4 ska vi till Naturskolan och gå på vårvandring. Vi kommer att få med oss korv att grilla från skolan.

Hoppas nu att alla får ett härligt påsklov och gärna lite sol! 🙂

v.12 påsklov

v.13:

måndag: ledigt

tisdag:

onsdag:

torsdag: ny läsläxa, idrott

fredag:

Glad påsk!

 

Chick_001_Heads_Cartoon_Easter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *