Veckobrev v.8

Hej!

Den här veckan har vi kämpat på för att bli färdiga med alla arbeten. Det är skönt att komma tillbaka efter lovet och få kasta sig in i nya utmanande uppgifter och inte ha gamla uppgifter att jaga ifatt med. Som vanligt efter lovet så blir det nya platser i klassrummet, på mattan och i matsalen.

Som sista uppgift på vårt sista Deckarschema skrev barnen en varsin ”Fabeldialog”. Två djur som pratade med varandra. Vi repeterade hur man använder talstreck. Detta kommer vi ha stor nytta av efter lovet när vi drar igång skrivprojektet ”Trollkarlen”. Då byts ”Deckarschemat” ut mot ”Trollkarlschema”.

IMG_4621

IMG_4620

På no:n har lärarstudenten Maria och barnen arbetat med våra sinnen. I torsdags hade hon gjort spännande stationer där barnen fick undersöka alla våra sinnen (hörsel, syn, lukt, smak och känsel). Fråga gärna ditt barn vad de fick göra på de olika stationerna!

På idrotten fick barnen öva på livräddning. Se bilder på idrottsbloggen.

Nu ska klassen få ett välförtjänt sportlov. Sedan är det bara två skolveckor innan det v.12 är dags för påsklov.

Mellan loven har idrottsläraren Åsa anordnat en rolig klasstävling för att få barnen att röra på sig mera under rasterna. Bra initiativ! 🙂

IMG_4622

v.9: SPORTLOV

v.10:

måndag: musik, idrott

tisdag:

onsdag:

torsdag: idrott, ny läsläxa med hem

fredag:

Trevligt sportlov!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *