Terminens sista veckobrev

Hej!

Nu har vi kommit in i slutspurten fram till jullovet. Vi arbetar för fullt med att färdigställa alla pågående arbeten. Jag håller samtidigt på att testa av barnens läsutveckling och packa ner klassrummet! Igår torsdag fick barnen med sig hem terminens sista läsläxa. Boken kommer få bo hemma under lovet så har man ingen annan bok på gång hemma så kan man läsa de kapitel vi hittills läst (1-15) under lovet! Läsningen är som konditionen, den måste underhållas!! 🙂 Så försök få ditt barn att läsa lite då och då under lovet! Många barn läser ”Lasse Maja”-böcker och ”Sigge”-böcker här i skolan. Kanske ett bra julklappstips, hör med ditt barn!

Ni följer väl med i vår julkalender här på bloggen? Titta under sidan ”Årets julkalender” så hittar ni alla luckor som vi har öppnat!

På söndag får alla barn på Steningehöjdens skolan komma och titta på när Fredrik och Alexander spelar handboll med Skånelas herrlag.

IMG_4375

Nästa vecka händer mycket spännande!

tisdag 15/12 är vi ute hela dagen. Vi promenerar bort till Rävsta camping och beräknas vara tillbaka på skolan 13.30. Då är skoldagen slut och fritids tar vid.

https://hejahojden.wordpress.com/2015/12/10/friluftsdagen-15-december/

torsdag har vi pysseldag. Ta med en tom glasburk till skolan för barnen ska bl.a. göra varsin ljuslykta. Vi ska även under torsdagen få besöka nya skolan och nya klassrummet, mycket spännande!

fredag är det först ”vanlig” skoldag. Vi kommer bl.a. dansa juldanser med hela skolan i idrottssalen! På kvällen är ni alla föräldrar varmt välkomna på skolans julavslutning. Den börjar 18.00 och beräknas hålla på till 19.00. Ta på varma kläder för att vi kommer att vara utomhus. När barnen har uppträtt träffas vi utanför vår ytterdörr och önskar varandra god jul. Om man vill får man ta med sig egen fika. Barnen ska få ett julbrev med information med sig hem.

v.51

måndag: idrott

tisdag: friluftsdag

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 15)

torsdag: pysseldag, besök på nya skola

fredag: skolan dansar juldanser, julavslutning 18-19

 

 

Ett stort TACK för en härlig termin och ett gott samarbete alla barn och föräldrar! När vi träffas i januari är vi 21 barn i klassen!

 

Åsa, Fredrik och Ida

1 svar på ”Terminens sista veckobrev

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *