Veckobrev vecka 48

Hej!

Vad tiden går fort när man har kul! På måndag är det dags för adventsamling för hela skolan. Den håller vi 2:or i! Alla barnen har en uppgift. Förutom att hela klassen ska sjunga så ska några tända ljus, några berätta fakta om advent och några andra läsa dikter. I veckan har en grupp gjort en inbjudan och delat ut i alla klasser. Alla barn som ska presentera eller säga något på måndag har fotograferat sin text. Öva gärna i helgen!

Den här veckan har mycket tid gått åt till att planera och skriva berättelser! När berättelserna är helt färdiga läser barnen in dem. Alla berättelser kommer snart finnas här på bloggen. Om ni vill veta mer hur vi har arbetat med att skriva berättelser kan ni läsa om det här på bloggen på sidan ”Skriva berättelser”.

Multiplikationssångerna (2 och 5) är mycket populära i klassen! Ni hittar dem här på bloggen på sidan ”Räkna med oss”. Målet den här veckan var att känna sig säker på 10:ans multiplikationstabell. Barnen fick i uppgift att slå en 9-tärning 100 (!) gånger och ta talet gånger 10 och därefter skriva ner svaret. I showbie kan du se hur det gick för ditt barn!

IMG_4331

I veckan var Liam veckans stjärna, bra jobbat! I

Glöm inte fråga om vilken grej barnen lärt sig idag! J

v.49

måndag: idrott, adventsamling

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 13)

torsdag: idrott, ny läsläxa

fredag:

 

Trevlig 1:a advent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *