Veckobrev v.43

Hej!

Nu har vi arbetat färdigt med Deckarschema 2 (våra deckarscheman kan ni se här på bloggen på sidan med samma namn). Efter varje färdigarbetat schema gör barnen en självbedömning. Självbedömningarna kan ni se i appen ”showbie” om du går in på svenska.

Bl.a. har barnen fått beskriva sina rum. Texten läste de upp för en kompis som sedan fick ge beröm samt ge ett tips på hur texten kunde förbättras. Därefter förbättrade barnen sina texter efter kompisens tips.

På bildlektionen ritade barnen sitt rum sett uppifrån. Jag lägger ut barnens texter och bilder på bloggen så fort jag får möjlighet! 🙂

Jag skickade med en ny läsläxa hem även denna vecka. Tycker ni att ert barn ska ha helledigt även från läsning nästa vecka så är det såklart ok. Läxan får lika många dagar på sig i alla fall. Annars har alla en bok med sig hem på rätt nivå och kan öva hela lovet. Läs inte längre än kap 9…. repetera då hellre tidigare kapitel. Efter lovet ska vi skicka iväg en nalle på äventyr! 🙂

I veckan har barnen fått önskat mat till vår önskevecka (v.47). De har även fått önska vem de skulle vilja sitta bredvid i klassrummet och i matsalen efter lovet. Man funderade utifrån vem man kan sitta bredvid så att vi fortsätter med vår fina arbetsro!!!

Idag har vi pratat om det fruktansvärda som hände på en skola i Trollhättan. Även på rektorsbloggen kan ni läsa om händelsen.

Passa redan nu på att boka in torsdagen den 19/11 i almanackan. Då har vi på Höjden öppet hus för alla barn och föräldrar. Temat är ”Jag i världen” och tiden är 15-17. Mer information och en inbjudan kommer efter lovet.

Efter lovet dra vi igång ”Veckans stjärna” i alla klasser på Höjden. Titta gärna på filmen:

[vsw id=”DVXFWy-ZfwQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Mer information kommer efter lovet!

Glöm inte fråga vilken grej barnen lärt sig om idag!

 

 v.44 HÖSTLOV

måndag: fritids stängt

tisdag: fritids öppet

onsdag: fritids öppet

torsdag: fritids öppet

fredag: fritids öppet

 

v.45

måndag: idrott

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka (kap 9)

torsdag: idrott, ny läsläxa

fredag:

 Ha nu ett riktigt härligt lov!

1 svar på ”Veckobrev v.43

  1. Vad roligt att skriva om eget rum och välja sitt eget plats. Hoppas att det funkar.
    Tack för den delen av terminen, tack för allt ni göra för våra barns skull ☺
    Ha det så skönt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *