Veckobrev v.18

Hej!

Den här veckan har barnen arbetat mycket med faktatexter. Innan de fick göra sin egen text gjorde vi en gemensam text om rådjuret. Först läste jag en text högt för barnen. Sedan återberättade vi tillsammans fakta med hjälp av en mall.

IMG_3739

 

 

 

 

 

 

Därefter gjorde vi meningar utifrån stödorden i mallen som vi slutligen satte ihop till en text.

IMG_3736

 

 

 

 

 

 

 

När barnen skulle göra sina egna faktaböcker om björnen läste jag först en faktatext för dem och visade bilder. Sedan tog vi fram mallen igen och hjälptes åt att fylla i stödord i varje fält. Sedan fick barnen skriva sina egna meningar utifrån stödorden. När faktaboken var klar läste de in den. Slutligen hämtades en checklista och barnen kollade att de fått med allt de skulle. Det är dessa ljudböcker ni kan se här på bloggen. Eftersom böckerna skulle publiceras på bloggen fick barnen lära sig att söka bilder på google som får användas och publiceras.

IMG_3738

 

 

 

 

 

 

 

På mattelektionerna har vi arbetat med subtraktion. Barnen har övat på att se mönster och att ha nytta av sina kunskaper om talkamraterna. Vet man att 7-4=3 så kan man också förstå att 57-4=53 och 97-4=93.

För att automatisera talkamraterna upp till 10 är det bra att öva i appen ”räkneknep”. Gå in i minusdörren. Även i apparna ”mattebageriet” och ”king of math” kan man öva vidare på minus.

 

Tack och heja er föräldrar!! Det är så roligt att vi får många kommentarer på bloggen nu! Det gör bloggen levande. Vi läser alla kommentarer vi får tillsammans!

 

Vecka 19:

måndag: idrott

tisdag:

onsdag: läsläxan tillbaka till skolan

torsdag: idrott, ny läsläxa hem

fredag:

 

Trevlig Valborg!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *