Känslor

I måndags arbetade vi med känslorna glad, ledsen, arg och förvånad. Vad innebär dessa känslor och hur ser man ut när man är just glad, ledsen, arg eller förvånad? Går det att se på en kompis hur den mår?

I klassrummet har vi tre bilder uppsatta som ska hjälpa barnen med konflikthantering:

mun

 

Mun – Prata med varandra när det uppstår konflikter, inte slåss.

 

 

öra

 

Öra – Lyssna på vad kompisen har att säga. Ni kan ha uppfattat situationen olika.

 

öga

 

Öga – Titta hur kompisen reagerar när du gör eller säger något.

 

 

Utifrån detta fick barnen ta 4 bilder på sig själv. En bild där du är glad, en där du är ledsen, en arg och en förvånad. Därpå gjorde de collage av sina känslobilder. Vi avslutade med att titta på varandras collage och hittade likheter och skillnader hos varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.