Veckobrev v.48

Hej!

I veckan har barnen övat på addition och subtraktion med 0. Att förstå skillnaden mellan 5-0 och 5-5 är inte alltid så lätt.

Idag har vi arbetat med geometriska former. Först formernas namn och sedan övade vi deras egenskaper. Ett barn i taget stack in armarna i magiska lådan och fick tag i en geometrisk form. Nu fick klassen ställa frågor om formens egenskaper för att lista ut vilken det var. Har den fyra hörn? Har den inga sidor? Är alla sidor lika långa?…

2d-robot

magiska lådan

 

 

 

 

 

 

 

 

Födelsedagen är en viktig dag när man är barn och självklart uppmärksammar vi det även i skolan. Vi sjunger för födelsedagsbarnet, tittar på en födelsedagsvideo på tavlan och gör födelsedagskort. Dessutom har jubilaren en flagga hela dagen på sin bänk och sitt namn på tavlan och i vår egentillverkade födelsedagskrans. Idag var det Rasmus som fyllde år, GRATTIS!

flagga krans tavlan sjunger f-kort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka fortsätter vi skriva berättelser och börjar läsa om gamla testamentet på so:n. Vi fortsätter arbetet med vår värdegrund och fokus kommer att ligga på kompetens.

På torsdag ska jag och Cecilia föreläsa och är alltså inte på skolan. Evlin och en annan vuxen tar hand om klassen.

Vecka 48:

måndag: idrott

tisdag: sista dagen att lämna julklappen

onsdag: läsuppgiften med till skolan, föräldraforum (läs mer på: http://steningehojden.wordpress.com/2014/11/21/valkomna-till-foraldraforum/)

torsdag: idrott, Ida borta och föreläser

fredag:

 

Ha nu en riktigt trevlig klassfest och helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.