Tokiga meningar och barnens rätt

Idag arbetade vi med meningar på svenskan. Vad är en mening? Vi pratade också om stor bokstav och punkt. Med hjälp av en tärning och en massa ord på tavlan skulle man nu skriva meningar på sin iPad. Barnen skrev med härlig energi! Många tokiga meningar blev det.

tokiga meningartokiga

 

 

 

 

 

 

På eftermiddagen arbetade vi vidare med skolans lästema tillsammans med faddrarna. Vi lyssnade på boken ”Alla barns rätt” som finns gratis att ladda ner till iPad. Därefter valde varje faddergrupp en färg och använde tidningar för att leta efter färgen och klistra upp på ett hjärta. Hjärttavlorna blev mycket fina. Vi ska pryda väggarna i matsalen med dessa!

app barnens rätt

 

 

 

 

 

hjärta på g

 

 

 

 

 

 

färdigt hjärta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *