Veckans mål och bokstaven Oo

Den här veckan har klassen som mål att räcka upp handen. Det är ett av våra skolknep och det ska vi bli proffs på! På fredag får barnen tänka till hur det har gått. Vi har övat för fullt och det går riktigt bra, redan första dagen!
mål

Idag började vi titta lite närmare på bokstaven Oo. Barnen fick kort med olika bilder på. De fick lyssna om o:et kom först, inuti eller sist i ordet.

oo

Vi hann även med en sida från vår mattebok, Eldorado. Några barn í taget kom fram till mig vid runda bordet och pratade och jobbade med matte. De andra barnen målade och klippte ut ormar.

orm

På idrotten ritades en karta över skolgården, inte så lätt minsann!

1 svar på ”Veckans mål och bokstaven Oo

  1. Som Ida skrev skulle vi göra en karta av skolgården. Först så gick vi runt och tittade på skolgårdens gränser (som förtillfället är lite mindre eftersom det fortfarande jobbas på den). Barnen fick sedan arbeta tillsammans i grupper om 3 eller 4. Alla hjälptes åt att fundera och titta så att placeringen blev rätt. Roligt att se dem samarbeta. Nästa vecka fortsätter vi med kartorna och förhoppningsvis kommer de att märka att skolgården då ser annorlunda ut (efter skolgårdskickoffen med Funkia på torsdag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *