Apan Zoosos äventyr

Precis som i vår läsebok ”Diamantjakten” ville vi skicka ut en nalle på äventyr i vida världen! Nalllen, som är en apa, fick namnet Zooso och klassen bestämde att han skulle placeras ut på en busshållplats en bit ifrån skolan. Vi satte ett brev runt halsen på honom där det stod att han skulle få följa med på roligheter. På baksidan översatte vi brevet till engelska, ifall Zooso hamnar i ett annat land! 🙂

Nu har Åsa satt Zooso på en busshållplats i Knivsta…. Zoosos äventyr har börjat!

IMG_0643

Hej klass 2, Linus heter jag. Och jag hittade Zooso på AR terminalen i Knivsta i söndags den 8/11. På måndagen fick han följa med mig på hockeyträning i rimbo. Och i tisdags fick han hänga med till akademiska sjukhuset i Uppsala och se på när jag jag tog bort mitt gips från armen. Det var också där jag lämnade kvar honom.

Lycka till med projektet, Linus

IMG_4253

IMG_4252

IMG_4254

 

 

Nu har apan Zooso och jag varit på ögonfotografering på Akademiska sjukhuset.

Kramar från Zooso och Cecile

IMG_0647

Nu är vi på apoteket Linné i Tunabackar Uppsala.

Kramar Zooso och Cecile

IMG_0648

 

Hehej!

Nu har Zooso varit på Hot Vinyasaklass här på Hot Yoga Uppsala, med fina instruktör Lizette.

Det var roligt, jobbigt och VARMT (38 grader!) Men han sa att han ville komma tillbaka och prova på Hot Yoga och Yin yoga också. Vi sa då att han och hans kompisar är välkomna tillbaka hit när som helst.

Hejdå så länge och lycka till på dina spännande äventyr! <3

Staff på Hot Yoga Uppsala 🙂

www.uppsalahotyoga.se

IMG_0650

14/12

Nu har vi inte hört från Zooso på länge, men idag kom ett mejl! Oj, vad vi blev glada!! 🙂

Hej klassen!

Efter att ha väntat ett tag utanför en yogastudio i Uppsala bestämde jag mig för att köpa en enkelbiljett och emigrera till New York, USA. Jag har just gått igenom säkerhetskontrollen på Arlanda och åker via Oslo till mitt nya liv! Det ska bli kul att lära sig engelska och träffa nya vänner, även om jag såklart längtar efter er i klassen.

Soliga hälsningar från Zooso, genom reseledaren Charlotte

 

Måndagen den 5/1 kom ännu ett mejl

Zooso har varit på Arlanda och i New York; i den dimmiga bakgrunden skymtar Empire State Building (som en annan berömd apa!) och han har nu rest vidare ut i världen för att utforska 2016! ???

image2

image1

24/1:

Hej! Jag heter Agnes och går på Dommaringens skola i 3A. Jag hittade Zooso på en bänk på biblioteket. Först gick vi och fikade. Vi fikade på det där Cafét på biblioteket. efter det fick Zooso hälsa på min hamster Tilly. Zooso tyckte att det var läskigt i början men sen tyckte han att det var kul. Tilly verkade gilla Zooso för hon försökte inte bita honom. Sen skulle jag till min ridning och då fick Zooso följa med. Jag red Moki och han tyckte att det var lite spännande med Zooso. Dem fick nosa på varandra och det tyckte både Zooso och Moki var kul. Zooso satt på Mokis rygg ett tag och sen fick han gå upp på läktaren och titta. Sen fick han vara med och rykta Moki också. Det tyckte Zooso om! men han kunde inte lyfta Mokis jätte hovar! På kvällen gick vi på en pizzeria och då var det kallt! Zooso fick ha på sig ytterkläder. När vi kom dit satte vi oss vid ett bord och väntade. när jag gjorde ingenting kollade min lillebror Isac och Zooso på fotboll. Det finns väl ingen mening med att springa runt och sparka på en boll! Sen kom maten och Zooso fick smaka. Zooso fick följa med till skolan och han fick ligga i väskan hela skoldagen ända tills jag gick hem igen. det kan nog vara lite tråkigt!  (det skulle i alla fall inte jag vilja göra!) när jag gick hem ramlade han ner i en snö driva och blev kall. men när vi kom in i värmen igen så blev han varm igen. sen läste min mamma ut andra delen av Harry Potter och den var jätte spännande! och det tycte Zooso med! är Zooso en kille eller en tjej?

                     Från Zooso

Jag hittades av en tjej på en bänk i biblioteket. jag fick följa med henne hem. Sen skulle jag få träffa hennes hamster. Tilly tror jag att hon hette. Hon var jätte söt! Det var en sån där liten dvärg hamster. I början var hon lite läskigt men sen när hon inte bet mig var hon bara söt. Hon var vit och grå. Sen skulle jag få följa med till Agnes ridning. Hon red en häst som var fläckig i vitt och svart. Hästen hette Moki och hade jätte stora och jätte tunga hovar. Jag skulle hälsa på honom men han bara slängde med huvudet. Agnes fick hålla jätte hårt i dem där snörena som sitter fast i någonting som sitter runt hästens huvud. När hon skulle rida fick jag sitta på läktaren och titta. Plötsligt började en av hästarna på ena sidan konstra och då hoppade Moki som hon red åt sidan. det var läskigt att kolla på det som hände men ingen i Agnes grupp ramlade av. Men på andra sidan var det TVÅ som ramlade av. Sen när dem hade ridit klart fick jag hjälpa till att rykta Moki efteråt. Men hans jätte hovar orkade jag inte lyfta! Dem fick Agnes lyfta och skrapa ur. Sen fick jag följa med till skolan dan efter och sen fick jag vara i hennes väska hela skoldagen och sen på vägen hem ramlade jag i en snödriva och blev kall. Jag hoppas att jag kommer att få åka till något annat land sen! Kanske till Spanien! Och få äta 100 bananas!

IMG_5824 IMG_5823 IMG_5828

IMG_5826

27/1:
Hej på er!
Här kommer en hälsning från apan Zooso. Han har blivit upphittad av mig som arbetar som lärare på en skola som heter Pluggparadiset som ligger i Storvreta. Idag har han varit med oss ettor hela skoldagen. Han har lärt sig om arr jordklotet lutar bort från solen på vintern och spelat mattespel. I morgon ska han få följa med min dotter Agnes till hennes skola i Bälinge. Det blir två dagar med skoläventyr för honom alltså. I helgen får han följa med Agnes mormor till hennes jobb på Arlanda och sen lämnar hon honom där. Spännande att få se var han hamnar sedan då! Kanske han får ut och flyga!! Vi skulle jättegärna vilja höra hur det går för honom på Arlanda! Maila gärna till helena.pals@uppsala.se
Lycka till med Zoosos äventyr!
 image1
 Måndag 8/2:
Hej igen!
Nu är Zooso lämnad på Arlanda. Hoppas att han får komma iväg på något spännande äventyr!Med vänlig hälsning,
Helena Påls
IMG_1676
 28/3:

Hej,

Jag heter Lollo och en dag mötte jag Zoozo på mitt hotell i Alcudia som är en stad på Mallorca. Kanske någon av er har varit här någongång.

Vi hade några sköna dagar tillsammans. Solade och gick ut och vandrade lite.

Zooso 1

Den här utsikten hade Zoozo från där han bodde. Fint, va? Vi åt helst frukost på balkongen.

Zooso 2

En dag gick vi till det gamla Alcudia. Där finns en ringmur som är nästan 1000år gammal. Självklart gick vi upp på den.

Zooso 3

Zooso 4

På ett torg i Alcudia finns en stor staty av en svartgam. Här på Mallorca finns ett ställe där de jobbar med att föröka antalet av den. För ett tag var den nästan helt utrotad här. Inte bra.

Zooso 5

Självklart låg vi vid poolen också. Det är ju semester. Skönt tyckte Zoozo. Det var så kallt i Sverige, sa han. Lite extra kläder hade han med sig, men det fixade vi till när han skulle åka iväg.

Vi sa hej då till varandra i receptionen på hotellet. Vet inte vem han åkte med eller var. Hoppas vi får höra det snart.

 

3/4:

Hei.
Jeg har det så moro her på tur. På første bilde ble jeg funnet av en jente som heter Luna. Hun fant meg i Mallorca. Luna bor i Norge og tok meg med dit. Hun bor i Lier kommune. På bilde to kan dere ikke se meg, men jeg sitter inne i jakken til Luna, hun med svart jakke. Det var veldig gøy, jeg fikk prøve å ri på hest. På tredje bilde sitter jeg med Luna og Lea og ser på film. Dette har vært en bra uke og snart skal jeg videre på nye eventyr. Jeg skal fortelle hvor jeg havner videre.
Hilsen Apan Zooso.

I’m having så much fun. On the first picture a girl named Luna found me in Mallorca, an island in Spain. Luna is from Norway and that is were I am now. She lives in Lier in Norway. On the second picture you can’t see me, but I am sitting inside Luna’s black jacket. I got to ride a horse!! That was so much fun. In the third picture I am relaxing with Luna and Lea, watching the movie Spirit. It’s almost time for me to move on to somebody else. Stay tooned for more exciting news. Thanks for sending me on this adventure,

Love Apan Zooso

IMG_07251

bilde 3 bilde 2 bilde 1