Veckobrev v.5

Ytterligare en distansvecka är gjord. En vecka med digitala utvecklingssamtal och nya mål för vårterminen. Nästa vecka är det studiedag på måndag vilket gör att helgen blir lite längre. Kolla med barnen om de har något som ska vara inlämnat sedan tidigare. Studiedagen är ett perfekt tillfälle att komma ikapp eller jobba extra med det som behövs. Eleverna är välkomna tillbaka på tisdag med vanlig skoldag.

Jag har även lagt in ett provschema till höger för att få en översikt när det är prov och i vilka ämnen. Jag ska göra mitt bästa med att uppdatera det. Informationen om prov ska dock ändå finnas under ämneskollen i varje inlägg.

Ämneskollen vecka 6:

Idrott och Hälsa 

7A 

Tisdag: Vi fortsätter träna på de nya dansstegen till PowerPassen. Sedan kommer vi arbeta med uppvärmning och olika begrepp inom träning. Detta görs praktiskt med ett träningspass med olika träningsstationer.

Onsdag: PowerPass 08:10

Fredag: Vi fortsätter arbeta med träningsbegrepp och olika övningar. Dessa övningar kommer komma till användning då eleverna ska sätta ihop ett eget träningspass under distansveckan.

 

7B 

Tisdag: Cirkelträning + Arbeta med begrepp om träning 

Onsdag: Pulspass utgår – förlängd idrott på fredagar 

Fredag: Crossfit  +Arbeta med begrepp om träning 

 

7C   

Tisdag: Rörelsestationer – vi går igenom med begreppet uppvärmning 

Torsdag: Cirkelträning– vi går igenom olika typer av styrke och konditionsövningar.  

Fredagpowerpass med Daniel Rörelse till musik  

 

Moderna språk  

Spanska 7A + 7B med Daily:

I spanska 7A/B kommer vi lära oss lite om Costa Rica och färgerSedan startar vi ett nytt arbetsområde “ Feliz cumpleaños  Här arbetar ni med månaderna, datum, födelsedagargratulationer och mycket mer Viktig! Fem elever måste göra det muntliga delprovet om kapitlet La casa  

 

Terese/7BC: 

Det blir prov på kapitel 3 v. 8 då eleverna är i skolan. Fram till dess fortsätter vi att repetera och träna på nya moment som finns med i kapitlet (ord för boende, geografi, adjektiv, verbböjningar, possessiva pronomen och lite annat. En muntlig uppgift på ingång….Att prata om olika boenden med mera i par 

Musik

Vi kommer fortsätta arbeta med pianospel och teori.

SO 

Vi kommer under veckan att starta upp arbete kring Judendomen.  

Flera har omprov i samhällskunskap på tisdagen(9/2). Föräldrar till de som har omprov har fått mejl om detta. 

Engelska

7AB har prov 10/11 feb (ons och tors) 7C har prov 10 och 12 feb (ons och fre). Instruktioner för hur du förbereder dig på proven finns på Teams Eng.kanal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *