Veckobrev v.48

Nästa vecka är det dags för läsårets andra fokusdag. Som jag skrev förra veckan kommer den ske 2/12 (onsdag). Undervisningen i årskurs 7 kommer vara på distans och via Teams. Till skillnad från förra fokusdagen då eleverna fick välja ämnen har vi till denna gång satt ihop ett färdigt schema till hela årskurs 7. Se till att ta med allt skolmaterial som behövs inför fokusdagen efter tisdagens skoldag!

Schemat ser ut som följande;

09:00 – 10:10 – Matematik

10:30 – 11:40 – Språk

12:30 – 13:30 – Svenska

13:45 – 14:45 – Engelska

 

Att tänka på när du pluggar på distans:

  • Material. Se till att du har rätt arbetsmaterial med dig hem inför fokusdagen. 
  • Kom i tid till din lektion. Gärna 2-3 min tidigare för att koppla upp dig och se till att allt fungerar. 
  • Stäng av din mic när du inte behöver använda den. 
  • Skapa lugn och ro runt omkring dig. Hitta ett lugnt vrå i hemmet där du kan fokusera! 
  • Plugga när du ska plugga! Sätt upp ett eller två mål under lektionen. T.ex: Jag ska räkna till sidan… Jag ska bli klar med den och den uppgiften. Det blir lättare för dig att fokusera när du har små delmål att fokusera på.  
  • Ta rast! Det är viktigt att du tar korta raster mellan lektionerna och gärna att du rör på dig. Gå några varv i vardagsrummet. Släpp in lite frisk luft. Gör 10 jumpning jacks!

 

Ämneskollen inför vecka 49:

Idrott och Hälsa 

7A 

Tisdag: Redskapsstationer 

Onsdag: PowerPass med Daniel 08:10. 

Fredag: Hinderbana

 

7C   

Tisdag: Redskap 

Torsdag: Parkour/hinderbana 

FredagPowerpass med Daniel 

 

Matematik 

Denna vecka har vi haft prov i geometri dvs hela kapitel tre. Jag kommer att rätta proven så snart jag kan för att sedan ge besked om hur det har gått 👍🏻😊 Vi kommer under nästa vecka arbeta vidare med uppställning av de olika räknesätten. Under Fokusdag kommer vi även att arbeta med decimalform.

 Musik

Denna vecka började vi arbeta med musiken påverkan på människan. Vi arbetade även med begrepp som är användbara till att beskriva musik. Uppgiften och arbetsområdet finns i hemuppgifter på Teams och heter ”Musikens påverkan”.

NO

Vecka 50 kommer 7c ha NO provpå kemins grunder, vi har valt att dela upp provet i två delar. Det ni behöver träna på inför provet kommer att finnas på teams.

SO

7A begreppstest på statsskick 30/11(måndag)

Sidhänvisningar och Quizlet med alla begrepp finns i momentplaneringen som vårdnadshavare fått mejlat och eleverna har i sina teams.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.