Veckobrev v.42

Veckorna går och nästa vecka är sista veckan innan lov! Tiden går så fort just nu. Motivera era barn att hålla hela veckan ut så de slipper arbeta mer än nödvändigt under lovet. Angående MVP kommer eleverna kompenseras för att börja 35 minuter tidigare de dagar de arbetar med MVP. Kompensationen blir att de kommer få ut den tiden sista dagarna innan jul- och sommarlovet. De kommer alltså gå enligt schema som vanligt på fredagar.

På onsdag kommer vi ha fokusdag hela dagen. Detta är en schemabrytande dag där eleverna har fått välja sex ämnen de vill arbeta mer i då de kanske ligger efter i ämnet, ska göra prov eller vill lägga lite extra fokus på ett visst ämne. Av de sex valda ämnena kommer eleverna tilldelas fyra av dem vilket de kommer meddelas om på måndag. Schemat är inte helt klart ännu, jag publicerar det och hur onsdagen kommer se ut nästa vecka.

 

Vecka 43 händer följande:

Idrott och Hälsa 

7A 

Tisdag: Halva gruppen kommer gå kartpromenad, inget ombyte behövs utöver lämpliga skor att gå i skogen med. Indelningen meddelas på måndagens mentorstid. Se detta som ett prov och kom förberedd i form av att du känner dig säker om kartkunskap och symboler som finns på kartan. I kanalen Idrott och Hälsa finns det spel om  orientering och en introduktionsvideo om orientering. Titta på det och öva inför kartpromenaden. Den andra halvan kommer ta sina sluttider för träningsdagboken inför utvärderingen. 

Onsdag: PowerPass med Daniel 08:10. 

Fredag: Halva gruppen kommer gå kartpromenad, inget ombyte behövs utöver lämpliga skor att gå i skogen med. Indelningen meddelas på måndagens mentorstid. Se detta som ett prov och kom förberedd i form av att du känner dig säker om kartkunskap och symboler som finns på kartan. I kanalen Idrott och Hälsa finns det spel om  orientering och en introduktionsvideo om orientering. Titta på det och öva inför kartpromenaden. Den andra halvan kommer ta sina sluttider för träningsdagboken inför utvärderingen.

 

7B 

Tisdag:  

Onsdag: PowerPass med Jessica och Åsa 

Fredag:  

 

7C   

Tisdag: Halva klassen kommer gå kartpromenad och behöver ej vara ombytta till passet. Se detta som ett prov och kom förberedd i form av att du känner dig säker om kartkunskap och symboler som finns på kartan. I kanalen Idrott och Hälsa på Teams  finns det spel om orientering och en introduktionsvideo om orientering. Titta på den och öva inför lektionenDen andra halvan kommer att springa/powerwalka en bestämd slinga i området. Denna grupp ska vara ombytt 

 

TorsdagDen andra gruppen kommer gå kartpromenad. Se detta som ett prov och kom förberedd i form av att du känner dig säker om kartkunskap och symboler som finns på kartan. I kanalen Idrott och Hälsa på Teams  finns det spel om orientering och en introduktionsvideo om orientering. Titta på det och öva inför lektion. Den andra halvan kommer att springa/powerwalka en bestämd slinga i området. Denna grupp ska vara ombytt.

FredagPowerpass med DanielTänk på att ni själva ansvarar för att fylla i träningsloggen! 

 

Matematik  

Moderna språk spanska ( 7A +7B med Daily  _ Vi ska börja att jobba med Tema ” La escuela Projekt Muntlig redovisning 

Terese/7BC: vi kommer också starta upp med kapitel La escuela”som handlar om ord/fraser som har med skolan att göra, veckodagar, klockan mm. Vi pratade lite om Spanien i fredags och nu har det blivit Chiles tur.  

Musik 

7B1 har gitarrtest nästa vecka (v.43). Jesper kommer lägga upp videos i musikkanalen om ackorddiagram och tabulatur. Kolla på dem så kommer testet gå utmärkt! Lär dig skillnaden på tabulatur och ackorddiagram. Övriga klasser har startat upp med musikskapande i GarageBand, det finns instruktioner under uppgifter i Teams. De ska även fylla i en loggbok som ligger bland instruktionerna efter varje arbetstillfälle. Antingen skriver de i loggboken eller så spelar de in när de pratar, huvudsaken deras tankar kan redovisas.

SO 

Alla klasser håller på med namngeografi i programmet Seterra. Prov kommer ske i början av vecka 46 för samtliga klasser. Utmana gärna era barn hemma  ni når plattformen på Seterra.com/sv 

Svenska 

Den här veckan har 7B och 7C börjat arbeta med ett nytt arbetsområde som omfattar sagor och muntligt berättande. Vi har gått igenom sagors innehåll och gemensamt läst en saga. Under nästa vecka kommer vi att fokusera på sagors struktur och språk. 

Engelska:  Alla sjuor måste jobba ikapp med nedan uppgifter. Filerna hittar du i enkanalen under filer och i mapparna Animals och Grammatik.  

I Animals: gör klart uppgifter: 0058-0062 

I Grammatik: gör klart uppgifter: 79-84 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *