Veckobrev v.41

I måndags påbörjade hela årskurs 7 arbetet med MVP (mäns våldsprevention). Måndagens träff var en introduktion till vad projektet går ut på och hur upplägget kommer se ut. Detta kommer innebära schemaändringar. Vissa måndagar kommer eleverna börja 08:00 på måndagar för att arbeta med MVP. Eftersom eleverna kommer börja tidigare än det ursprungliga schemat kommer de istället kompenseras på annat vis i schemat. Det är i dagsläget inte helt klart hur, mer info kommer när allt är klart! Även schemat för MVP-träffarna kommer läggas ut så ni vet när eleverna börjar 08:00.

Vi har haft en del problem med att de små smörpaketen som finns i matsalen kommer med ut i korridorerna. I korridorerna hamnar de inte i papperskorgen utan på golvet vilket gör det blir smör på golvet som eleverna sedan riskerar att gå i. Detsamma gäller även nedskräpningen av skoskydd för de som använder dem. Varje dag syns blå eller grå plast från dessa skoskydd ligga lite överallt på skolan. Många elever drar medvetet i sin plast så den går sönder vilket inte är optimalt om skoskydden ska hålla över tid. Detta får ni vårdnadshavare gärna påminna era barn om så vi får en trevligare och renare miljö i våra korridorer.

 

Nästa vecka:

V.42 

Eleverna börjar 08:00 med MVP på måndagen!

 

Idrott och Hälsa 

7A 

Tisdag: Vi fortsätter med orientering. I klassteamet under Idrott och hälsa finns spel om orientering samt ett videoklipp om kartans olika färger och symboler. Kom ihåg att fylla i träningsdagboken så ni underlättar för er inför utvärderingen framöver! På tisdagen kommer vi köra karttecken-stafett. Kläder efter väder!

Onsdag: PowerPass med Daniel 08:10. 

Fredag: Orientering med kontroller. Kläder efter väder!

 

7B 

Tisdag:  

Onsdag: PowerPass med Jessica och Åsa 

Fredag:  

 

7C   

Vi arbetar nu med orientering. I årskurs 7 ska ni kunna orientera i okänd miljö vilket vi kommer testa på torsdag då ni i par kommer orientera i Björnkälla. Det är viktigt att ha koll på grundläggande begrepp och kartkunskap och inför nästa vecka ska alla ha sett denna  film. I Teams hittar ni den pedagogiska planeringen samt länkar till elevspel. Kontrollera att ni har koll på begreppen!  

Tisdag: Fotoorientering. De som inte gjort provet ”Upp med flåset” eller behöver göra omprov gör detta denna lektion. Ta med ipads 

TorsdagOrientering i Björnkälla. Kläder efter väder!  

FredagPowerpass med Daniel. Tänk på att ni själva ansvarar för att fylla i träningsloggen!

Moderna språk

(Franska:7A,7B,7C Prov i franska onsdag 14 oktober (kapitel 1/ 2/ 3) Bon chance !

Spanska 7BC med Terese har prov onsdag 14 oktober på kapitel 1 ”Mi familia”. Det finns information om provet på Teams, under fliken spanska. ¡Buena suerte!

Musik 

7C har gitarrtest på måndag och 7B2 har det på torsdag.

NO

Info gäller endast 7A och 7B, inte 7C.  

Slutprov för 7A kommer att äga rum tisdag, den 13:e oktober. Slutprovet gäller s. 22 – 87 i biologiboken Biologi Direkt. Det är också viktigt att ni går igenom mina Power-Point presentationer som ni fått genom hemuppgifter. 

Slutprov för 7B kommer att äga rum vid två tillfällen, onsdag den 14:e oktober är det grupp 2 och torsdag den 15:e oktober är det grupp 1 som kommer att ha slutprov. Slutprovet gäller s. 30 – 87 i biologiboken Biologi Direkt. Det är också viktigt att gå igenom mina Power-Point presentationer som ni fått genom hemuppgifter. 

 Om ni har gått igenom hemuppgifter är ni väl förberedda för slutprovet. Jag kommer att välja de viktigaste frågorna från varje djurgrupp så att själva provet kommer att innehålla max 20 frågor.  

Under helgen kommer jag att lägga ut extra uppgifter (instuderingsfrågor) inför provet som ni kan gå igenom som en extra förberedelse.

SO 

I SO jobbar vi med namngeografi(namn på platser och länder). I teams finns en PowerPoint om namngeografi som går igenom vad eleverna ska kunna efter varje lektion via kartspelet Seterra. Är man sjuk framgår i samma PowerPoint vad man ska göra hemma för att vara i fas. Prov i namngeografi kommer troligtvis att ske vecka 46. 

Flera har fått information om omprov eller att göra prov som man varit sjuk under. Detta kommer att ske under fokusdagen 21 oktober. 

Svenska 

Den här veckan har 7B och 7C gett varandra kamratrespons på deras recensioner om I taket lyser stjärnorna. De skrev sedan en andra version av recensionen. Nästa vecka kommer vi att börja med ett nytt arbetsområde som omfattar sagor och muntligt berättande. 

Engelska

15 ord. Lär dig stavningen och betydelsen. Du hittar orden på Teams, uppgifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *